EGO’ya elektrikli otobüs

Güncelleme Tarihi:

EGO’ya  elektrikli  otobüs
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2018 14:21

Ankara’da bin 600’e yakın dizel ve doğalgazlı otobüsle toplu taşıma hizmeti veren EGO Genel Müdürlüğü, otobüs filosuna ilk elektrikli otobüsleri dahil etmeye hazırlanıyor. Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından ihaleyle alınacak olan otobüsler 2019’da EGO’da hizmet verecek.

Haberin Devamı

EGO’ya  elektrikli  otobüs
Avrupa’nın en çevreci otobüs filosu ödülüne sahip Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, otobüs filosunu elektrikli otobüsler ile güçlendirecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘Belediyeler İçin Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Pilot Ekipman Alımı Projesi’ kapsamında otobüs projesini 30 belediye arasından Ankara Büyükşehir Belediyesi ile beraber yürütecek. Bu kapsamda Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, ihale ile alacağı elektrikli otobüsleri EGO’nun kullanımına verecek. Projeye ilişkin protokol geçtiğimiz günlerde Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Oğuz Can ile EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu arasında imzalandı.

Haberin Devamı

2019’DA TESLİM EDİLECEK

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans İhale Birimi Başkanlığı’nca ‘Belediyeler İçin Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Pilot Ekipman Alımı Projesi’ kapsamında ihaleye çıkılacak olan elektrikli otobüslerin 2019 ocak ayında EGO Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmesi planlanıyor. Otobüsler önümüzdeki yıl hizmet vermeye başlayacak.

EGO’ya  elektrikli  otobüs

77 YOLCU KAPASİTELİ OLACAK

Yolcu güvenliği için bir çok teknolojik özellikle donatılacak olan elektrikli otobüsler, dolu batarya ile şehir içinde 400 kilometre menzile sahip olacak. Engelli kullanımına uygun şekilde kameralar ile canlı olarak izlenebilecek olan her bir otobüs 77 yolcu kapasitesi ile hizmet verebilecek. 12 metre uzunluktaki otobüslerde motor veya batarya bölümlerinde çıkabilecek yangınlara karşı otomatik yangın söndürme sistemleri bulunacak.

ELEKTRİKLİLERE FARKLI RENK

Alınacak her bir elektrikli otobüs dizel otobüslere göre yüzde 99 oranında daha az karbondioksit salacak, böylece yılda 450 ton karbon salınımı engellenecek. Elektrikli otobüslerle ortalama olarak dizel otobüslere göre yüzde 50, doğalgazlı (CNG) otobüslere göre yüzde 40 oranında tasarruf sağlanması amaçlanıyor. İlk etapta teslim edilecek olan otobüslerin EGO’nun mavi beyaz renginden farklı bir renkle hizmet vermesinin de planlandığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!