EGO’nun yeni sultanları

Güncelleme Tarihi:

EGO’nun yeni sultanları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2021 02:34

EGO’da çalışan kadın şoför sayısı 25’e çıkıyor. Zorlu sınavlardan başarıyla tamamlayan 15 kadın sürücü, direksiyon başına geçerek iş başı yapacak.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadın sürücü sayısını 25’e çıkartacak. Geçtiğimiz yıl 10 kadın sürücüyle Ankaralıları taşıyan EGO’larda, 15 kadın daha direksiyon başına geçerek iş başı yapacak. EGO’ya başvuran 20 adayı için zorlu sınav süreci başladı. İlk etapta sözlü sınavdan geçirilen kadın sürücü adayları, manevra ve sürüş teknikleri konusunda yapılan uygulamalı sınavda ter döktü. EGO Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucu sınavda başarılı olan adayların ileri sürüş teknikleriyle ilgili eğitimleri ise devam edecek. Tüm sınavlarda başarılı olan adaylar arasından seçilecek 15 yeni kadın sürücü iş başı yaparak, Başkent cadde ve sokaklarında toplu taşıma araçlarını kullanmaya başlayacak. Kadın sürücü adaylarının katıldığı uygulamalı eğitimleri takip eden EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Kadınların yapamayacağı hiçbir iş olmadığını düşünüyoruz. 10 öncü ve cesur kadınımız şimdi Ankara’nın caddelerinde direksiyon sallıyorlar. Bugün yapılan sınavla da 15 kadın sürücüyü daha filomuzda görmek istiyoruz” dedi.

EGO’nun yeni sultanları


KADINLARIN BAŞARAMAYACAĞI ŞEY YOK

Sözlü ve uygulamalı sınavda ter döken sürücü adayları ise EGO’da kadın istihdamını artmasından memnun olduklarını söylüyor. Adaylardan Çiğdem Kadakoğlu, “20 yıldır araç kullanıyorum. Daha önce Beypazarı-Ankara hattında özel toplu taşıma aracında çalışmıştım. Büyük araçlara karşı hevesim var” derken, Tuğba Canan Akyüz, “Kadınların başaramayacağı hiçbir şey yok. Bu mesleği de sonuna kadar dört dörtlük yapabildiğimizi herkes görecek” diye konuştu.

EGO’nun yeni sultanları

Adaylardan Semra Kılınç, “Biz kadınlar her alanda gücümüzü göstereceğimize inanıyoruz” derken Kezban Akkan, “Kadına olan ön yargıları kırmak için kadının her şeyi başarabileceğini göstermek için buradayım” sözleriyle başvuru sebebini anlatıyor.

EGO’nun yeni sultanları


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!