EGO’nun validatörü uzatma ihalesine hiçbir firma katılmadı

Güncelleme Tarihi:

EGO’nun validatörü uzatma ihalesine hiçbir firma katılmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 10:07

EGO Genel Müdürlüğü, 19 Aralık’ta sözleşmesi biten mevcut Ankarakart elektronik ücret toplama sistemini (EÜTS) altı ay daha uzatarak sürdürülebilmek için ihale düzenledi. ‘Elektronik ücret toplama, araç içi yolcu bilgilendirme, kamera ve akıllı durak sistemi işletimi’ni kapsayan ve 6 Aralık’ta gerçekleştirilen pazarlık usullü ihaleye hiçbir firma teklif vermedi.

Haberin Devamı

Kentte 10 yıldır Ankarakart sistemini işleten E-Kent firması, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ‘Başkent Kart Ekosistemi Gelir Paylaşımı Karşılığı İşletilmesi İşi’ ihalesini ‘usulsüzlükler olduğu’ iddiasıyla mahkemeye taşımıştı. Şirket dava dilekçesinde, “EÜTS’de kullanılacak kartlar ne şekilde üretilecek, satışı hangi kanallardan yapılacak, kart gelirleri nasıl paylaşılacak gibi konuların akışları hakkında bilgi bulunmamaktadır ki bu konu EÜTS için hayati bir öneme sahiptir. EÜTS’de kullanılacak biletler ve kartların nerede üretileceği ve formatlanacağı sorusunun yanıtı bulunmamaktadır. Başkent Kart kullanmak isteyen EÜTS müşterisinin kartında bulunan bakiyenin yeni Başkent Kart’ına nasıl aktarılacağı belirsizdir. kullanılan kartların yeni sistemde kullanılıp kullanılamayacağı, bakiyelerinin nasıl aktarılacağı ve üçüncü gerçek ve tüzel kişilere (TCDD, özel halk otobüsleri (ÖHO)) ödemelerin nasıl yapılacağı belirsizdir. En önemlisi, yaşanabilecek bir donanım ve/veya yazılım aksaklığında, gerek EGO gerekse TCDD-ÖHO’ların uğrayabileceği gelir kaybının nasıl karşılanacağı hususu belirsizdir” gibi hususlara da dikkat çekmişti. ABB ve EGO Genel Müdürlüğü ise Başkent Kart ihalesi ile Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) işletmesinin ayrı olduğuna dikkat çekmişti. “19 Aralık’tan sonra ne olacak” sorusu için de “19 Aralık tarihinde E-Kent firmasının sözleşme süresi tamamlanacak olsa da yeni sistem kurulup çalıştırılana kadar eski sistem kullanılmaya devam edilecektir. Bu devamlılık ise bahsedilen tarihten itibaren EGO Genel Müdürlüğü sorumluluğundadır” açıklaması yapılmıştı.

23 KASIM 2023

Haberin Devamı

EGO’nun validatörü uzatma ihalesine hiçbir firma katılmadı

27 KASIM 2023

EGO’nun validatörü uzatma ihalesine hiçbir firma katılmadı

Hürriyet Ankara validatör ihalesiyle ilgili süreci haberleriyle gündemde tutmuştu. ABB Başkanı Mansur Yavaş da özel halk otobüsü (ÖHO) buluşmasında toplu taşımada kullanılacak yeni ücret toplama sisteminin (Asis Validatör Sistemi) yakın zamanda uygulamaya gireceğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!