EGO’dan Yenikent açıklaması

Güncelleme Tarihi:

EGO’dan Yenikent açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 10:03

Hürriyet Ankara’nın geçen haftaki ‘Mahallenin Nabzı’ sohbetine konuk olan Sincan’ın Fevzi Çakmak Mahallesi muhtarı Ali Üstündağ, “Sabahları ve akşam iş çıkışı saatlerinde, otobüs sırasından geçilmiyor” diyerek, 503 ve 504 hat numaralı otobüs seferlerinin arttırılmasını talep etmişti.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, muhtar Ali Üstündağ’ın bu talebine, kapsamlı bir açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada, şöyle denildi: “Fevzi Çakmak Mahallesi’ne 503 Yenikent-Çayırlık Bölgesi-Cumhuriyet Bulvarı-Sincan ve 503-1 Yenikent-Çayırlık Bölgesi-Cumhuriyet Bulvarı-Törekent-Sincan hat numaralı güzergâhlarımızla yolcu yoğunluğunun mevcut olduğu saat dilimleri göz önünde bulundurularak sabah ‘pik’ saat olarak tabir edilen 06.00-09.00 saatleri arasında 25 dakikada, yolcu yoğunluğunun asgari seviyede olduğu gün ortası saatlerinde 35 dakikada, akşam ‘pik’ saat olarak tabir edilen 16.00-20.00 saatleri arasında 35 dakikada bir hareket edecek şekilde hizmet verilmektedir. Bu servislerde 150 kişilik 35 adet körüklü otobüs ile hizmet verilmektedir. 503 ve 503-1 hat numaralı güzergâhlarımızda gidiş-dönüş istikametinde ortalama 130 yolcuya hizmet verilmektedir. Tek yönde taşınan yolcu sayısı 65 kişi civarındadır. Bu güzergâhlarımız haricinde; 504 Yenikent-Sıhhiye ve 504-6 Yenikent-Ortapınar TOKİ-İlksan TOKİ-Sıhhiye (gece servisi) hat numaralı güzergâhlarımızda sabah yoğun saatlerde 15 dakika, gün ortası saatlerinde 35 dakika, akşam yoğun saatlerde ise 20 dakikada bir hareket edecek şekilde 42 adet körüklü otobüs ile hizmet verilmektedir. Gidiş-dönüş istikametinde ortalama 128 yolcu ve tek yönde 64 yolcu taşınmaktadır. Ayrıca, 503 ve 504 hat numaralı güzergâhlarımıza alternatif olan ve Fevzi Çakmak Mahallesi’nden geçen 572 Yenikent-Cezaevi-O.S.B\Törekent Metro İstasyonu ve 573 Yenikent-Ümitköy Metro İstasyonu hat numaralı güzergâhlarımızla sabah ve akşam yolcu yoğunluğu olan saatlerde 35 dakika, gün ortası saatlerinde 45 dakikada bir hareket edecek şekilde 39 adet körüklü araç ile hizmet verilmektedir. Gidiş-dönüş istikametinde ortalama 110 yolcu ve tek yönde 55 yolcu taşınmaktadır. Söz konusu Yenikent bölgesi ve mahalleleri gerek konut alanları gerekse sanayi bölgeleri olarak sürekli gelişime ve yeni iskân alanlarının oluşumuna müsait bir bölgedir. Bu semtte ikamet eden ve çalışan vatandaşlarımızdan gelen ulaşım talepleri hassasiyetle incelenerek mevcut imkânlar dahilinde azami seviyede servis planlaması yapılmakta ve saha denetimleriyle tespit edilen aksaklıklar giderilmektedir.” 

Haberin Devamı

EGO’dan Yenikent açıklaması


EGO Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan 50055 numaralı durak alanında ve diğer duraklarda sabah yolcu yoğunluğu olan saatlerde yapılmakta olan saha denetimleri sonucu tespit edilen yoğunluk oranlarını gösteren denetim fotoğraflarını da paylaştı.

BAKMADAN GEÇME!