EGO’da en çok cüzdan unuttuk

Güncelleme Tarihi:

EGO’da en çok cüzdan unuttuk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2024 17:20

Drone, bilgisayar kasası, ayak masaj aleti, boks eldiveni, yan flüt… Tüm bunlar Ankara’da EGO otobüsleri, metro ve ANKARAY’da unutulan eşyalardan bazıları. EGO Genel Müdürlüğü Kayıp Eşya Deposu’nda muhafaza edilen eşyalar 25 Şubat’ta açık artırma yoluyla satılacak.

Haberin Devamı

Ankara’da her gün milyonlarca yolcunun kullandığı toplu taşıma araçlarında onlarca eşya ya unutuluyor ya da düşürülüyor. Bazı eşyalar sahiplerine teslim edilirken sahibi çıkmayan eşyalar ise EGO’nun Kayıp Eşya Deposu’nda bir yıl boyunca muhafaza ediliyor. EGO Genel Müdürlüğü, 25 Şubat’taki açık artırma öncesi Kayıp Eşya Deposu’nun kapısını Hürriyet Ankara’ya açtı. Kayıp Eşya Deposu hakkında bilgi veren EGO Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İhale ve Kontrol Şube Müdürü Zekeriya Ekşi, özetle şunları söyledi:

EGO’da en çok cüzdan unuttuk

Zekeriya Ekşi

AÇIK ARTIRMA İLE SATIŞA ÇIKACAK

Toplu taşıma araçlarında en çok telefon, çanta, gözlük ve cüzdan bulunuyor. Bunların arasında tabii altın ve para da var ama ağırlıklı olarak ayakkabısından tutun muhtelif giyim eşyalarına kadar her şey bulunuyor. Tabii buradaki kayıp eşyaların sahipleri çıkmadığı takdirde, bunlar bir yıl muhafaza ediliyor artı bir yıl daha bekletiliyor. Bu eşyalar sahiplerine teslim edilemediği takdirde işlemlere başlanıyor. İşlem şekli halka açık olan açık artırma komisyonu önünde pazarlık yöntemiyle yapılıyor. Buradaki amaç, gelirden daha çok vatandaşın ihtiyaçlarını kamu hizmeti aracılığı ile daha küçük ölçü olarak karşılayabilmek. Bu yıl da 2021-2022 yıllarında unutulan ve sahipleri çıkmayan kayıp eşyalar 25 Şubat Pazar günü Ankara Kapalı Spor Salonu Fuaye alanında satışa çıkacak.

Haberin Devamı

EGO’da en çok cüzdan unuttuk

DRONE, DENİZ RAKETİ, AYAK MASAJ ALETİ…

Kayıp eşyalar arasında, muhtelif olarak kayda değer laptoplar, tabletler var telefonlarda bulunuyor. Marka ve modeline göre fiyatları değişiyor. Komisyon takdir hakkını o an için belirliyor. Açık artırma yöntemi olduğu için en yüksek verilen fiyat bu eşyanın değerini belirliyor. En çok telefon, tablet yeni elektronik eşyalar satılıyor. Öte yandan, Kayıp Eşya Deposu’nda ilginç eşya ve malzemelere de rastlamak mümkün. Bu yılın dikkat çekenleri arasında drone, raket, ayak masaj aleti, yan flüt, satranç takım, motosiklet kaskı, boks eldiveni, bilgisayar kasası ve ütü masası gibi eşyalar da bulunuyor.”

Haberin Devamı

EGO’da en çok cüzdan unuttuk

EN ÇOK UNUTULAN 5 EŞYA

Toplu taşıma araçlarında en çok unutulan ilk beş eşya şöyle:

1)-Cüzdan

2)-Gözlük

3)- Cep telefonu

4)-Çanta

5)- Bluetooth kulaklık

BAKMADAN GEÇME!