Eğitimciler işçi kadar maaş istiyor

Güncelleme Tarihi:

Eğitimciler işçi kadar maaş istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2006 00:00

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 160 bin metal işçisine yapılan zamma tepki göstererek, "Biz işçi arkadaşlarımıza yapılan zammı çok görmüyoruz. Fakat bilinen bir gerçek var ki, memur arkadaşlarımıza açlık sınırında bir ücretin reva görüldüğüdür" dedi.

Gürkan yaptığı açıklamada, ücret adaletsizliğinin kamuda çalışma barışını ve iş verimini bozan bir hal aldığını savunarak şunları söyledi:

İŞÇİ MAAŞINA RAZIYIZ "Öğretmenler olarak işçiler kadar maaş almaya daha dünden razıyız. Öte yandan söz konusu ayrımcılığın, kamudaki işçilerin maaş ortalamasının bin 371 YTL, memurların ise 811 YTL olduğu ve memurlar arasında da ücret uçurumunun gittikçe arttığının tartışıldığı günlere rastlaması manidardır. Hükümet, devlet anayı memurlara üvey ana yapmıştır.

KOMİK ZAM Yapılan yüzde 4 oranındaki komik zam, emektar memurların maaşında vergi matrahının yükselmesi nedeniyle ancak artan vergi yükünü karşılayabilmektedir. 3 Kasım seçimlerinde bizden 3 yıllık süre isteyen hükümet, aradan 4 yıl geçmesine rağmen yalnızca kamu çalışanlarını pişman etmeyi becerebilmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!