Eğitim: Seçim Kurtarmak mı? Nesil Kurtarmak mı?

Güncelleme Tarihi:

Eğitim: Seçim Kurtarmak mı Nesil Kurtarmak mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2021 23:48

Türk Eğitim Derneği(TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, eğitim alanındaki tüm tecrübelerini ‘Eğitim: Seçim Kurtarmak mı? Nesil Kurtarmak mı?’ adlı kitabında topladı.

Haberin Devamı

Yarın One Tower AVM’deki Arkadaş Kitabevi’nde 17.00-19.30 saatleri arasında düzenleyeceği imza gününde okurlarıyla buluşacak olan Selçuk Pehlivanoğlu, kitabının tüm gelirini burslu öğrenciler için kullanacak. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, eğitim-öğretim tartışmalarıyla ilgili açıklamaları, çözüm önerileri ve eleştirilerinin yanı sıra TED bursuyla başarıyla ulaşan öğrencilerin başarı hikâyelerinin de yer aldığı kitabıyla ilgili şunları söyledi:

EĞİTİMDE SOSYAL ADALET

“Eğitim politikaları bir ülke ödevidir. Bu kitabı eline alanlar, eğitimde sosyal adaleti sağlamak için aşılması gereken engelleri görecek. Türkiye’deki eğitimi bir adım öne atacak olan ve değişmesi gereken temel sorunları kaleme almaya çalıştım. Türkiye’nin ulusal bir eğitim politikasına ihtiyacı olduğunu hissedeceksiniz. Eğitimdeki temel sorunlar hakkında yaşanmış hikayeler ve çözüm önerileri bu sektördeki herkesi bir adım ileri taşımaya yardımcı olacaktır. Bunların yanında eğitimde hayırseverliğin bilinçli yapılması çok önemli. Burs demek sadece maddi destek olarak düşünülmemeli. Öncü çocuklar yetiştirmek için nitelikli bir burs sağlamanın nasıl olması gerektiğini de bu kitapta göreceksiniz. İçindeki hikâyeler, yeni öğrencilere burs imkânı sağlayabilecek nesiller yetiştirmemiz için ilham kaynağı olacaktır. Bu yüzden gelirde yine burslu öğrencilerimizin olacak.” 

Haberin Devamı

Eğitim: Seçim Kurtarmak mı Nesil Kurtarmak mı

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu yarınki imza gününde yeni kitabını imzalayacak.


BAKMADAN GEÇME!