Efsanevi Kuğu Gölü’ne CSO yorumu

Güncelleme Tarihi:

Efsanevi Kuğu Gölü’ne CSO yorumu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 00:00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 22 Şubat’taki konserinde Sibirya’dan Türkiye’ye ilk kez konuk olan şef Mark Kadın yönetiminde Çaykovski’nin Kuğu Gölü bale suitini seslendirecek.

ÇAYKOVSKİ’nin kuğuya dönen prensesin dramını konu alan efsane balesinin notaları Başkent’te çınlayacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 22 Şubattaki konserinde Sibirya’dan Türkiye’ye ilk kez konuk olan Şef Mark Kadın yönetiminde "Kuğu Gölü Bale Suiti"ni seslendirecek.

Salonu tadilata alındığı için konserlerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu’nda veren CSO, bu hafta Bulgaristan ve Rusya’dan konukları ağırlayacak.

Türkiye’ye ilk kez gelen Sibiryalı Şef Mark Kadın yönetimindeki orkestra, konserde, keman sanatçıları Bulgar Vanya Milanova ile Tuğba Tamer’e eşlik edecek.

Konserde, Alfred Schnittke’nin "Moz Art A la Haydn", Mark Bruch’un "İskoç Fantezi", Sergei Rachmaninov’un "The Rock" ve Peter İlyiç Çaykovski’nin "Kuğu Gölü Bale Suiti"ni yorumlayacak.

SİBİRYA’DAN GELEN KONUK

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Müdürü Çağatay Akyol, AA muhabirine konserle ilgili bilgi verirken, 22 Şubattaki konserde Türkiye’ye ilk kez gelen Mark Kadın ile izleyici karşısına çıkacaklarını söyledi.

Konuk şefin konserin solisti Bulgar keman sanatçısı Vanya Milanova’nın tavsiyesi üzerine CSO ile çalıştığını belirten Akyol, "Şefimiz Türkiye’ye ilk defa geliyor. Dünya çapında bir sanatçı olan Vanya Milanova geçen sene de bir konserimizde solist olmuştu. Bu sezon değerli sanatçıyla ikinci kez çalışma fırsatını yakaladık" dedi.

Konserin solistlerinden Tuğba Tamer’in CSO bünyesinde yer aldığını anlatan Akyol, iki sanatçının uyum içinde çalıştıklarını ve birlikte seyirci karşısına çıkacaklarını belirtti.

Çaykovski’nin efsanevi bale suiti "Kuğu Gölü"nü başkent seyircisiyle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Akyol, Alfred Schnittke’nin "Moz Art A la Haydn" adlı yapıtının Türkiye’de ilk kez seslendirileceğini, Mark Bruch’un "İskoç Fantezi"sinin ise uzun yıllar sonra yeniden Ankara seyircisiyle buluşacağını aktardı.

Geçen hafta piyanist Verda Erman’ın solist olduğu konserde bin 200 kişilik salonun tamamının dolduğunu dile getiren Akyol, seyircinin ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!