Durgunsu Kano 3. Dünya Kupası sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Durgunsu Kano 3. Dünya Kupası sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 00:12

Durgunsu Kano 3. Dünya Kupası sona erdi

Haberin Devamı

ERCAN ATA / ANKARA,(DHA) - DURGUNSU Kano 3'üncü Dünya Kupası 2 - 4 Haziran 2017 tarihleri arasında Sırbistan'ın Başkenti Belgrad'da yapıldı. 
57 ülkeden yaklaşık 700 sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye'yi Hilal Avcı, Lasma Liepa, Yavuz Selim Balcı, Mustafa Özmen, Fahri Ayvaz, Serkan Kakkaç ve Engin Erkan temsil etti. 
Yarışmaların ilk gününde Hilal Avcı yapılan K1 500 ve 1000m yarışlarında yarı finalde elendi. K1 200m yarışlarında ise Hilal Avcı ve Lasma grup elemelerinden çıkarak yâri final yarışlarına katıldı. Yarı finalde aynı seride yarışan sporculardan Lasma yarışı 6. sırada bitirerek B Finalde yarışma hakkı elde etti. Hilal Avcı 7. sırada yarışı tamamlayarak K1 200m dende elendi. 
Olimpiyat kota yarışmalarının 2019 yılında başlayacak olmasına rağmen, Milli sporcu Lasma Liepa ise B Finalde 3. Olarak önemli bir başarıya imza attı.  Yavuz, Mustafa, Fahri ve Engin'den oluşan K4 tekne sınıfındanki milli takım ise 500 m yarışlarında gruplarından çıkarak yarı finale kaldı. Yarı finalde 7. Olan milliler B finaline kalamayarak elendiler.  
Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Kabakçı: ''Sporcularımızın performansları bizleri memnun etti. Özellikle Lasma'nın K1 200m ve K4 500m yarışan  ekibimizin performansı Avrupa Şampiyonasında madalya için umutlandırdı. Sporcularımız çalışmalarına 3 hafta Sırbistan'da  kamp yaparak devam edecek. 22-25 Haziran tarihlerinde U23 ve gençler Avrupa Şampiyonasına hazırlanan milli takımımızı tek hedef madalya. 2020 Tokyo olimpiyatları için kota müsabakaları 2019 yılında başlıyor. Şu anda alınan dereceler olimpiyat kotası sayılmıyor ama sporcularımızın hazır olması bize mutluluk veriyor. Kafilemizin Sırbistan'a indiği andan itibaren bizleri yalnız bırakmayan Belgrad büyükelçimiz sayın Tanju Bilgiç'e milli takım kaflesi olarak çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!