Dünyayı yeniden sorgulamaya başladım

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı yeniden sorgulamaya başladım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2020 09:34

Hürriyet Ankara, ‘KORONA GÜNLÜĞÜ’ ile hem Ankara sosyal ve cemiyet hayatının sevilen isimlerini, hem de sanat dünyasından birçok ünlü ismi siz okurlarımızla buluşturmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun usta sanatçılarından, ayrıca oynadığı dizilerle de büyük bir hayran kitlesi bulunan Cüneyt Mete, salgın sürecini Ankara’daki evlerinde kendisi gibi oyuncu olan eşi Şeyma Korkmaz’la birlikte geçiriyor. Son olarak ‘Aşk ve Mavi’ dizisinde ‘Cemal’ karakteriyle ekranda olan Mete, koronavirüs süreciyle ilgili, “Şüphesiz bir milat, dünya koronadan önce ve koronadan sonra diye yeniden kurulacak gibi geliyor bana. Kendi adıma bir sürü şeyi sorgulamaya başladım” dedi.

Yoğun dizi setleri ve tiyatro sonrasında bu süreç sizi nasıl etkiledi?

Açıkçası bu tatil gibi olmadı bana. Gerçekten çok yoğun ve yorucu bir süreçten geçtim ama bu süreç psikolojik olarak daha yorucu oldu. Ülkemizin yaşadığı sıkıntılar, üzüntüler ister istemez ‘bundan sonra ne olacak?’ sorusunu insanın kafasına çakıyor. Bu da başka türlü bir kafa yorgunluğu. İnşallah tez vakitte düze çıkarız.

Dünyayı yeniden sorgulamaya başladım


Salgın sürecinde nerede vakit geçiriyorsunuz?

Tabi ki Ankara’da evimdeyim. Zaruri ihtiyaçlarımızı karşılamak dışında evden çıkmıyorum.

Evde vakit geçirmekten keyif alır mıydınız?

Evet hem de çok. Bilenler bilir neredeyse asosyal bir kişilik sayılabilirim. Bu süreçte evde olmak bu yüzden benim için çok zor ve keyifsiz değil.

MEĞER EVDE YAPILACAK NE ÇOK ŞEY VARMIŞ

Bu süreçte günleriniz nasıl geçiyor, vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Meğer evde yapılacak ne çok şey varmış. Tamirat, dekorasyon... Hiçbir şey bulamazsam garaja inip motorumla ilgileniyorum. Bütün işler tam bitti derken, kahvemi alıp ayağımı uzatacağım vakitte Şeyma yeni görevlerle çıkageliyor. Sen misin oturan; yeni maceralara yelken açıyoruz yine. Anlayacağınız şu an için renkli geçiyor.

Dünyayı yeniden sorgulamaya başladım


Önerebileceğiniz dizi, film yada kitap var mı?

Şu ara Yusuf Atılgan’dan ‘Aylak Adam’ı bir kez daha okuyorum. Son seyrettiğim dizilerden ‘Spy’ı çok beğendim. İzlenmeli kesinlikle. Filmlerden de aksiyon ve bilim kurgu türündeki hiçbir filmi pas geçmiyorum. En son ‘6 Underground’ı seyrettim, aksiyon sevenlere kesinlikle öneriyorum.

Okuyucularımız için bir mesajınız var mıdır?

Lütfen evden çıkmayın, sadece kendiniz için değil dışarıdaki olası muhataplarınızın sağlığı için de.

Dünyayı yeniden sorgulamaya başladım


Bu süreç hafızanızda nasıl yer edinecek, size ne öğretti?

Şüphesiz bir milat, koronadan önce ve koronadan sonra diye yeniden kurulacak dünya gibi geliyor bana. Kendi adıma bir sürü şeyi sorgulamaya başladım. Ailemle geçirdiğim vaktin çok çok değerli olduğunu anladım ki şu anda bu bizim için bir lüks. Şükretmek benim bildiğimden çok daha önemliymiş meğerse.

Şuan olmak istediğiniz bir yer var mı? Bu süreç sona erdiğinde ilk olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Sevdiklerimle olabildiğim herhangi bir yer. Bu süreç sona erdiğinde de maskesiz ve eldivensiz onlara sarılmak istiyorum.

Dünyayı yeniden sorgulamaya başladım


Hayat normale döndüğünde planlanan yeni bir dizi veya tiyatro var mı?

Geçen sezon oynadığım ‘Kapan’ adlı oyun devam ediyor. Dizi anlamında da gelen işleri değerlendiriyorduk ki, salgın girdi araya ve her şeyi sekteye uğrattı. Zaman ne gösterecek göreceğiz, hayırlısı.

SEÇECEK OLURSAM BU GALİBA KAMERA OLACAK

Haberin Devamı

Son yıllarda tiyatro ile birlikte dizilerde de yoğun bir şekilde yer alıyorsunuz. Bundan sonraki kariyer planlarınızda hangisi daha ağırlıklı olacak?

Açıkçası ikisi bir arada çok zor yürüyor. Eğer seçecek olursam bu galiba kamera olacak. Ama tabi zaman, hayat ne gösterir önümüze ne çıkartıp koyar bilemem. Artık bir şeyleri çok da planlamadan yaşamayı öğrendiğim bir yaştayım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!