Dünya Barış Günü’nde Ferhad ile Şirin Efsanesi

Güncelleme Tarihi:

Dünya Barış Günü’nde Ferhad ile Şirin Efsanesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 14:41

Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri ‘Ferhad ile Şirin’ yepyeni bir uyarlamayla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Bilkent Odeon’da sahnelenecek. Eserin anlatıcılığını ünlü oyuncular Mert Fırat ve Aslı Tandoğan üstleniyor.

Haberin Devamı

Bilkent Senfoni Orkestrası, Nazım Hikmet’in oyunu ve Arif Melikov’un bale müzikleri üzerine yeniden tasarlanan ‘Ferhad ile Şirin’i 1 Eylül’de Bilkent Odeon’da ilk kez seslendirecek. İki anlatıcı ve orkestra için senfonik piyes olan bu yeni uyarlamayı Aydın Mecid ile Yelda Cavga birlikte yaptı. Anlatıcılığını ünlü oyuncular Mert Fırat ile Aslı Tandoğan üstlendiği eseri, Azeri şef Elşad Bagirov yönetecek. Koreografisini Uğur Seyrek’in yaptığı dans bölümlerinde Ankara Devlet Opera ve Balesi solistleri Özge Başaran, Eren Keleş ve Mine İzgi yer alacak.

Dünya Barış Günü’nde Ferhad ile Şirin Efsanesi
Dünya Barış Günü’nde Ferhad ile Şirin Efsanesi


İLK KEZ ST. PETERSBURG’DA SAHNELENDİ

Nazım Hikmet’in 1948’de Ferhad ile Şirin halk hikayesi üzerine yazdığı tiyatro oyununu, Azeri besteci Arif Melikov, konu alarak bale besteledi. Librettosunu Nazım Hikmet ile koreograf ve rejisör Yuri Grigoroviç’in birlikte yazdığı eser, dünya prömiyerini 1961’de St. Petersburg’da yaptı ve dünyanın pek çok yerinde sahnelendi. Eserde, Nazım Hikmet, karışık olaylar ve entrikalarla dolu efsaneyi, şiirsel bir masala dönüştürüyor. Eser, klasik efsaneden farklı olarak trajik değil, umut dolu bir atmosferde sonlanıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!