Dört araçtan biri sigortasız

Güncelleme Tarihi:

Dört araçtan biri sigortasız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2013 00:00

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafikte bulunan yaklaşık 17 milyon 191 bin araçtan 4 milyonunun sigortasız ve muayenesiz dolaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Trafikte sigortasız ve muayenesiz olarak seyahat eden 4 milyon araç sahibine, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından mektup gönderildiğine dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigortanın zorunlu ancak fiyatların serbest olmasının yanlış olduğunu söyledi.
Trafikte bulunan yaklaşık 17 milyon 191 bin araçtan 4 milyonunun sigortasız ve muayenesiz dolaştığını söyleyen Palandöken, “Zorunlu olduğu için trafik sigortalarının fiyatlarının serbest olarak belirlenmemesi gerekir. Bu fiyatları devlet, vatandaşın ödeyeceği gücü oranında belirlemeli. Sigorta ve araç muayene ücretleri halkımızın geliri ile orantılı olursa herkes sigortasını ve aracının muayenesini yaptırır, kimse de zarar etmez” dedi.

GARAJDAKİ ARACA CEZA UYGUN DEĞİL

Fenni muayenesi geciken araçlara aylık yüzde 5 oranında ceza kesildiğini ifade eden Palandöken, “Bu tutar yıllık yüzde 60’ı buluyor. Yıllık enflasyonun yüzde 6,2’lere düştüğü, yıllık faizin yüzde 4,6’lara düştüğü bir dönemde bu ceza insafsızlıktır. Geçici görevle yurt dışına giden çok sayıda vatandaş otomobilini garaja kapatıyor. Bu süre zarfında araçlarda kullanılmıyor. Vatandaş, aracını garaja çekmiş ve hiç kullanmamış. Ancak, garajdaki otomobile aylık yüzde 5 ceza işliyor. Bu kabul edilebilir bir uygulama değil” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!