Dore ve Mimi orkestrası

Güncelleme Tarihi:

Dore ve Mimi orkestrası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2021 00:30

‘Dore’ ve ‘Mimi’ adlı animasyon karakterleriyle çocuklar için konserler vermeye hazırlanan CSO, hem orkestrayı hem de enstrümanları yakından tanıtmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası(CSO), ‘çocukların hem orkestrayı hem de enstrümanları yakından tanımaları’ için renkli bir proje başlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteklediği proje kapsamında CSO sanatçıları, orkestrada yer alan enstrümanlar için şarkılar yazıp besteler hazırladı. Bu eserler, ‘Dore’ ve ‘Mimi’ adlı animasyon karakterleri ile CSO Müzik Genel Müzik Direktörü Cemi’i Can Deliorman şefliğindeki orkestra tarafından seslendirilecek. ‘Dore’ ve ‘Mimi’nin yaratıcısı olan yazar Funda Özyurt, sahnelerde normale dönüşün başlamasıyla Türkiye’nin bütün illerinde konserler vererek çocuklara orkestrayı öğretmek istediklerini söyledi. Özyurt, şu bilgileri verdi:

Dore ve Mimi orkestrası


EBA’DA DA YER ALACAK

“Dünyada ilk olarak enstrümanları ve animasyon karakterlerini kullanarak gerçekleştireceğimiz bir konserle çocuklara orkestrayı öğreteceğiz. Sahnede CSO sanatçılarına LED ekranlara yansıtılan animasyon karakterleri eşlik edecek. Her bir çalgının karakteristik özellikleri üzerinden söz yazıp, farklı türlerde besteler üretildi. Salgın süreci bitip yeniden salonlar açıldığında çocuklarla buluşacağız. Daha çok çocuğun öğrenmesi için Türkiye ve dünya turnelerimiz de olacak. Ayrıca ürettiğimiz içerikler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin eğitimde daha kaliteli içerikler kullanabilmesi adına EBA sisteminde de yer alacak.”

Dore ve Mimi orkestrası


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!