Don Kişot Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Don Kişot Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2023 16:54

Cervantes’in ünlü romanı ‘Don Kişot’un bazı bölümlerinden esinlenerek aynı isimle sahneye taşınan ‘Don Kişot’ balesi, dün akşam gerçekleşen prömiyerle Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi, 18 yıl aranın ardından ‘Don Kişot’ balesini Ankaralılarla buluşturdu. Eserin prömiyeri dün akşam Dünya Dans Günü’nde yapıldı. İzleyenlere görsel bir şölen yaşatan iki perdelik eser, büyük beğeni topladı. Eserde, Orta Çağ şövalye hikâyelerine saplantı derecesinde meraklı olan Don Kişot’un gezgin bir şövalye olmaya karar vermesi ve yaveri Sancho Panza ile birlikte şehre doğru yola çıkması üzerine yaşadıkları anlatılıyor.

Don Kişot Ankara’da

HEM ZOR HEM CANLI

Eseri sahneye koyan Ayşem Sunal Savaşkurt, Ludwig Minkus’un bestesiyle Marius Petipa tarafından ilk kez 1869 yılında Moskova’da Bolşoy İmparatorluk Tiyatrosu’nda sahnelenen eserin, klasik bale dünyasının en pırıltılı ve ihtişamlı yapımlarından biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Don Kişot çok keyifli bir eser. Klasik bale repertuvarındaki önemi hem çok zor hem de çok canlı olması. Dansçıyken çok keyif alıyordum, şimdi de sahneye koyarken çok keyif aldım. Uzun süredir Ankara’da sahnelenmediği için Don Kişot’u Ankaralı sanatseverlerle buluşturmak istedik” dedi.

Haberin Devamı

Don Kişot Ankara’da

Don Kişot Ankara’da

DANSÇI KADROSU

Eserde; ‘Kitri’ Sultan Menteşe, ‘Basilio’ İlhan Durgut, ‘Don Kişot’ Hakan Odabaşı, ‘SanchoPanza’ Uluç Aytan, ‘Gamache’ Hüseyin Acar, ‘Larenzo’ Tarkan Serengül, ‘Espada’ Berkay Saraçoğlu, ‘Mercedes’ Serapsu Gürman, ‘Amor’ Lara Veli, ‘İki Arkadaş’ GüleycanKocabey- Deniz Derelioğlu, ‘Rüya Kraliçesi’ Beril Baştürk, ‘Çeri Başı’ rollerinde Kadir Okurer sanatseverlerle buluşuyor.

Don Kişot Ankara’da

Haberin Devamı

Ayşem Sunal Savaşkurt’un sahneye koyduğu eserde, eser sorumlusu Almula Özlem, Elif Fırat. Orkestra şefleri dönüşümlü olarak Deniz Olivera Erdinç, Tolga Atalay Ün, dekor tasarım Özgür Usta, kostüm Tasarım Tülay Şimşek ve ışık tasarım Bülent Arslan imzası taşıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!