Dokunma havuzuyla mesafeler kalkacak

Güncelleme Tarihi:

Dokunma havuzuyla mesafeler kalkacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2021 23:53

Keçiören Belediyesi Deniz Dünyası, dokunma havuzuyla, deniz ve okyanus canlıları ile ziyaretçiler arasındaki mesafeyi kaldırmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürlü ekipleri, Şefkat Mahallesi’nde bulunan Deniz Dünyası’ndaki yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gösterilmesi beklenen dokunma havuzunun yapımına ise devam ediliyor. Dokunma havuzunun yapımı tamamlandığında vatandaşlar deniz ve okyanus canlılarını besleme imkânı bulacak. Deniz ve okyanus canlıları ile ziyaretçiler arasındaki mesafeyi kaldırarak Deniz Dünyası’nı daha keyifli hale getireceklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şu bilgileri aktardı:

Dokunma havuzuyla mesafeler kalkacak


BAŞKENT’E TAŞIDIK

“Deniz Dünyası ile okyanusları ve denizleri Başkent’e taşıdık. 2 bin 200 metrekarelik alana sahip olan tesisimizde birçok akvaryum bulunuyor. Buradaki akvaryumlarda kabuklu deniz canlıları, pirana, ahtapot, müren, mığra ve bitki türleri ile Marmara, Ege ve Karadeniz’de yaşayan su canlıları yer alıyor. Aynı zamanda birçok okyanusta yaşayan canlılarımızı da burada ziyaretçilerimizle buluşturuyoruz. Şimdi de yeni bir dokunma havuzu yaparak vatandaşlarımızın buradaki canlılarımızla iç içe olmalarını sağlayacağız.”

Dokunma havuzuyla mesafeler kalkacak


HASTANELERDE DEZENFEKSİYON

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, pandemi ile mücadele kapsamında sahada görevli 700 personeliyle ilçedeki hastane ve sağlık birimlerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi tarafından Gülhane Eğitim ve Araştırma, Keçiören Meslek Hastalıkları, Atatürk Göğüs Hastalıkları, Keçiören Eğitim ve Araştırma hastanelerinin kampüsleri, acil ve poliklinik girişleri köpüklü suyla yıkandı. Bu çalışmaların ardından ekipler hastane içinde ve toplu olarak kullanılan alanlarda dezenfeksiyon çalışması yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!