Doğunun vampiri motor diyecek

Güncelleme Tarihi:

Doğunun vampiri motor diyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 01:07

Türk sinemasının son dönemine, birbiri ardına çektiği korku filmleriyle ddikkat çeken yönetmen Hasan Karacadağ, seyirciyi bu kez vampir ile korkutacak.

Haberin Devamı

Karacadağ, ilk kez vampir temalı bir film için kolları sıvadığını açıklayarak, "Batı'daki Drakula efsanesi ya da vampir hikayelerinden farklı bir şey ortaya koyacağım. Vampiri ilk kez 'Doğulu' gibi anlatacağım. İzleyici yeni bir vampir görecek" dedi. Karacadağ, 1200'lü yıllardan itibaren çeşitli kitaplarda Arap çöllerindeki insanlara saldırıp kanlarını içen varlıklardan bahsedildiğini, kaynaklarda bununla ilgili yüzlerce menkıbe olduğunu, hatta Binbir Gece Masalları'nda bile vampirlerin anlatıldığını söyledi.

‘BİZİM KÜLTÜREL DEĞERİMİZ’

Korku türünün gişedeki başarılarına ve vampirin de popüler kültürün bir ürünü olarak sinemadaki görünürlüğünün artmasına işaret eden Karacadağ, "Bu, Twilight gibi bir film değil. Yeni bir şey yapma gayretindeyim. Dünyaya da anlatmak istiyorum çünkü vampirin kökeni bizim kültürümüz, bizim geçmiş kültürel değerlerimizdir" diye konuştu. Hasan Karacadağ, Hollywood yapımlarındaki güneşe çıkamama, aynaya bakamama gibi unsurlara da değinerek, Doğulu kaynaklarda vampirleri en çok güçlendiren unsurun "insan düşüncesi" olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!