Doğumda kemiği kırıldı

Güncelleme Tarihi:

Doğumda kemiği kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 14:59

Ankara’da 40 yaşındaki iki çocuk annesi Şerife Yalçın, üçüncü çocuğunu Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğurdu.

Haberin Devamı

Doğum sırasında bebeğinin köpürcük kemiği kırılan ve hastaneden şikayetçi olan Yalçın, yaşadıklarını şöyle anlattı: “40 hafta boyunca rutin kontrollere Zekai Tahir Burak’a gittim. 24 Şubat gece saat 12.00’ye doğru sancılandım. Kanama şikayetiyle gittim, doğuma hazır olduğum söylendi. Doğum masasına gittiğimde asistan karşıma geçti, bebeğimin burada kafası çıkmış ama mor olarak çıkmış. Doğum öncesinde de benim aşırı derecede kanamam vardı. Bebeğin 3 kilo 900 gram olduğunu bilmesine ve kanamalı olduğunu görmesine rağmen hocaya haber vermedi. Doğum masasında çocuğumun kafasının mosmor olduğunu görünce ‘acil vaka’ diye bağırdı. 10-12 kişi odaya doldu. Doğumu yapan bir hoca geldi. Ben çocuğun geldiğini hissettim ama ağlamadı. Ben ısrarla bebeğim ağlamadı dedim. ‘Ağladı sen duymadın’ diyerek azarlandım. Doğumu yaptıran hoca oksijen tuttu ters çevirdi düz çevirdi ağlatmaya çalıştı bir süre sonra az bir ağlama sesi geldi. Tamam diyerek küvöze aldılar. 

Haberin Devamı

YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

Oradaki doktorlar bebeğimin küvöze alınırken, solunum şikayetiyle geldiğini söyledi. Ayrıca, bana ‘omzunda kırık benzeri bir sorun var, fizik tedavi uygulayabiliriz’ dendi. 5’nci gün taburcu oldum. Tam çıkacağımız gün köprücük kemiğinin kırık olduğunu söylediler. Şu anda Atatürk Hastanesi’ne gidiyoruz. Bir kontrole daha gideceğiz. Ayza 10 günlük oldu ama biz üç gündür evimizdeyiz. 7 gün hastanelerde çile çektik. Doğumu yaptırmaya çalışan asistan doktorun dosyayı da net okunur şekilde imzalamadığını, çizgiler attığını da gördüm. Sağlık Bakanlığı’na ve başhekimliğe bildirdik. Halen geri dönüş olmadı. Bu ihmali yargıya taşıyacağız.”

BAKANLIK: SAĞLIKLI TABURCU ETTİK

Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği’nden yapılan açıklamada ise, şöyle denildi: “Doğum esnasında gelişen omuz distosisi uygun manevralar ile en iyi şekilde yönetilmiş ve doğan bebek doğduktan sonra oluşan solunum sıkıntısı nedeniyle; yenidoğan servisinde izleme alınmıştır, her doğumda karşılaşılabilecek zorluklar yaşansa da hasta ve bebeği sağlıkla 5 gün süre sonunda taburcu edilmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!