Doğu Ekspresi’nin kaçak yolcuları

Güncelleme Tarihi:

Doğu Ekspresi’nin kaçak yolcuları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 15:22

Sahte yolculuk evrakları ile Kars’tan Doğu Ekspresi’ne binerek Ankara’ya gelmeye çalışan 40 kaçak göçmen, yol denetimi yapan jandarma ekiplerince yakalandı.

Haberin Devamı

Kimlik kontrolü yapmak üzere Erzincan’ın Mercan beldesindeki tren istasyonundan Kars-Ankara seferini yapan Doğu Ekspresi trenine binen jandarma ekipleri, bir vagondaki yolcuların tamamının yabancı uyruklu olduğunu fark etti. Durumdan şüphelenen jandarma, Afganistan ve Pakistan uyruklu olan ikisi kadın 3'ü çocuk 40 kişiden oluşan bu grubun evrakını inceledi.

EVRAKLAR SAHTE ÇIKTI

Bilet alarak trene binen yabancı uyrukluların elinde, yolculuk yapmalarını sağlayan ve Kars Valiliği İl Göç İdaresi’nden verilmiş gibi gösterilen evrak olduğu anlaşıldı. Jandarmanın irtibata geçtiği söz konusu kurumun bu kişilere herhangi bir evrak vermediği saptanınca, yurda kaçak olarak girip sahte evrak düzenleyerek Kars'tan bindikleri trenle Ankara'ya gitmeye çalıştıkları belirlenen kaçak göçmenler yakalandı. Trenden indirilen 40 kişilik grup gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen kaçak göçmenlerin sınır dışı edileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!