Doğu Batı ile Buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Doğu Batı ile Buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2021 22:46

12. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, Ankaralı sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin açılışında ‘Şuşa Yaylılar Orkestrası’, Şefika Kutluer ile birlikte Azerbaycan ve Türk eserlerinin aranjelerini seslendirecek.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü flüt solisti Şefika Kutluer’in kendi adıyla düzenlediği ‘Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nin 12’ncisi, 2-27 kasım tarihleri arasında düzenlenecek. ‘Doğu Batı ile Buluşuyor’ temalı festival kapsamında Azerbaycan, Portekiz, İngiltere gibi ülkelerden sanatçılar ve gruplar, CSO Ada Mavi Salon’da konserler verecek. Festivalin 2 Kasım’da gerçekleşecek açılışında Azerbaycan’ın ‘Şuşa Yaylılar Orkestrası’, solist Şefika Kutluer ile birlikte Azerbaycan ve Türk eserlerinin aranjelerini seslendirecek. Açılış gecesinde ayrıca, Çetin Işıközlü’nün bestelediği ve Şefika Kutluer’e ithaf edilen ‘Mistik Dans’ isimli eserin ilk seslendirilişi de yapılacak.

‘SERENADE’ İLK KEZ SESLENDİRİLECEK

6 Kasım’da ise Şefika Kutluer, Portekiz’den gelecek piyanist Antonio Oliveira eşliğinde bir resital verecek. Konserde 100. doğum yılı kutlanan Arjantinli besteci Astor Piazzola’nın çok bilinen ve sevilen Libertango isimli eseri müzikseverlerle buluşacak. Yine Çetin Işıközlü’nün Şefika Kutluer için yaptığı bir diğer beste olan ‘Serenade’ isimli eser de ilk kez konserde seslendirilecek.

ELVIS VE BEATLES’A BAROK YORUM

‘Shakespeare ve Müzik’ başlıklı 23 Kasım’daki üçüncü konserde Şefika Kutluer, European Baroque Ensemble ile birlikte sahne alacak. İngiliz klasiklerinin yorumlanacağı konserde İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott,‘Shakespeare Soneleri’ni sunacak. 27 Kasım’da ise European Baroque Players ve Şefika Kutluer, Beatles ve Elvis Presley’in unutulmaz şarkılarını Barok tarzda yorumlayacak. Aynı konser 26 Kasım’da Antalya Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!