DNA sonucu anneyi yıktı

Güncelleme Tarihi:

DNA sonucu anneyi yıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 13:07

Sincan’da yaklaşık 7 yıldır kayıp olan 21 yaşındaki Melike'yi arayan anne Fatma Toyguncu'nun, kızına kavuşma sevinci yarım kaldı. DNA testinde, Toyguncu'nun 'Kızım' dediği kişinin, başkası olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sincan’da 2011 yılında YGS formu almaya gittikten sonra bir daha haber alınamayan Melike Toyguncu’nun iki hafta önce Malatya’da bulunduğu haberi ile yüzleri gülen Toyguncu ailesinin mutluluğu uzun sürmedi. Malatya’da bulunan ve isminin ‘Tuğba’ olduğunu söyleyen genç kız ile acılı anne Fatma Toyguncu’nun DNA örnekleri eşleşmedi. Kayıp kızı Melike’yi 7 yıldır arayan Fatma Toyguncu’nun yaşadığı olaylar şöyle gelişti:
2011’de Melike Toyguncu'yu kaçırıp, 20 gün alıkoydukları iddia edilen M.A., O.M. ve C.Y., kısa sürede tahliye edilerek tutuksuz yargılandı. Melike’nin öldürülüp cansız bedeninin dereye atıldığı ve Cimşit Mezarlığı’na gömüldüğü iddiaları üzerine aile Sincan Deresi’nde arama yaptırdı. Öte yandan mahkeme kararıyla Cimşit Mezarlığı’ndaki 17 kabir açılıp DNA testleri yapıldı. Fakat bu çalışmalar sonucunda Melike’ye ulaşılamadı.

Haberin Devamı

MALATYA’DA BULUNDU

Çalmadık kapı bırakmayan anne Fatma Toyguncu, katıldığı bir televizyon programına gelen telefon ihbarı ile Malatya’ya gitti. Verilen adresteki genç kızın, kayıp evladına tıpatıp benzediğini gören Toyguncu büyük sevinç yaşadı. Melike olduğu iddia edilen kız, adının “Tuğba” olduğunu söylese de Toyguncu, Tuğba ile İstanbul’a gitti. Geçtiğimiz gün televizyon programında açıklanan DNA testi sonucuna göre bulunan kişinin Melike olmadığı ortaya çıktı. Yıllar sonra kızına kavuştuğunu düşünen Toyguncu, stüdyoda Tuğba'ya sarılarak gözyaşı döktü. Kızının kaçırılıp, başkasına verildiğini iddia eden Fatma Toyguncu, şunları söyledi:

BENİM GİBİ YIKILACAKSIN

"İnanamıyorum. Kızımı yok eden Muharrem neden Melike dedi. Muharrem, senin bitişin, sonun geldi. Benim gibi sen de her şeyi kaybettin. Aynı benim gibi yıkılacaksın. Benim yıkılışımın şimdi tarifi yok. Nasıl 'Melike yanınızda' diyebiliyor? Artık yeter, suçlular çıksın meydana. Nasıl ellerini kollarını sallaya sallaya gezebiliyorlar? Melike'me sarılıyorum gibi sana sarılıyorum. Ne yaptınız yavruma, yok ettiniz. 17 mezar açtırdınız, dereleri arattırdınız. Benim yavrum nereye gider?."

‘FATMA ANNEMLE KALMAK İSTİYORUM'

Haberin Devamı

Melike olmadığı DNA testi ile belirlenen Tuğba ise Fatma Toyguncu’ya sarılıp, babası ile Malatya’ya dönmek istemediğini söyledi. Genç kız, 51 yaşındaki birisiyle zorla yaşatıldığını ileri sürerek, "Ben Fatma annemin yanında kalmak istiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!