Diyalizden kurtaran haber gece geldi

Güncelleme Tarihi:

Diyalizden kurtaran haber gece geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2020 16:58

Ankara'da yaşayan 67 yaşındaki diyaliz hastası Süleyman Karagöz, koronavirüs salgınının olumsuz şartlarına rağmen böbrek nakli olarak 13 yıldır girdiği diyalizden kurtuldu.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’nde İzmir’de beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreğinin nakledildiği Karagöz, operasyon sonrası yaşadığı mutluluğu gözyaşları içinde anlattı. 13 yılın ardından artık umudunun kalmadığını ifade eden Karagöz şunları söyledi:

SABAHA KADAR UYUYAMADIM

“Çok yorulmuştum. Hiçbir yerimde bir şey kalmamıştı. Bilmiyorum ki bulunur mu bulunmaz mı, dokular uyar mı uymaz mı? Gece 01.30'da uyumlu böbrek bulunduğu haberi geldi. Sabaha kadar uyuyamadım. Tetkikler yapıldıktan sonra ameliyata girdim.” İki günde bir diyalize girdiği için hiçbir yere gidemediğini ve salgın nedeniyle kendini koruduğunu belirten Karagöz, “Pandemide ben ailemden bile kendimi korudum. Diyalize giriyorsun. Bende takılacak damar yolunu bile bulamıyorlar. Bu şekilde yaşadım. Çocuklarımdan, torunlarımdan bile uzak durdum. Evde yine aynı şekilde uygulayacağım” diye konuştu.

HAYATI DEĞİŞTİ DİYEBİLİRİZ

Salgının organ nakillerini de ciddi boyutta etkilediğini söyleyen Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Böbrek ve Pankreas Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Acar Tüzüner ise “Bir grup hasta var acil nakil olmak üzere. Bu hastamız da bu hastalardan biriydi. 13 seneden beri diyalize giren bir hasta. Sonunda bütün diyaliz yollarını tükettikten sonra tek şansı böbrek nakliydi. Bu hasta için acil olarak bildirime çıktık. Bundan önce acil çıktığımızda bir, iki hafta içerisinde bize organ teklif edilirdi. Hastamız, bir, iki ay bekledi. Bu da Türkiye'de, pandemiden dolayı organ bağışlarının ne kadar azaldığını gösteriyor. En nihayetinde bulduk, şu anda her şey yolunda gidiyor, hayatı değişti diyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!