Disipline gitme alışkanlık oldu

Güncelleme Tarihi:

Disipline gitme alışkanlık oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2022 16:19

Geride kalan haftalarda saha olayları nedeni ile yüklü miktarda cezalar alan sarı-lacivertliler, Giresunspor maçında 6 oyuncunun sarı kart görmesi nedeni ile yeni bir yaptırımla karşı karşıya. Emre Kılınç da tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 11 hafta geride kalırken, bir maç eksiği ile topladığı 8 puan sonrasında 17. basamakta kalan MKE Ankaragücü’nde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na gitme alışkanlık haline geldi. Geride kalan haftalarda saha ve seyirci olayları nedeni ile yüklü miktarda cezalar alan sarı-lacivertliler, 1-1 sona eren Bitexen Giresunspor maçında, 6 oyuncunun sarı kart görmesi nedeni ile yeni bir yaptırımla karşı karşıya. Mücadelenin 88. dakikasında oyundan çıkan Emre Kılınç da ‘hakaret’ gerekçesi ile tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Bitexen Giresunspor karşılaşmasında, 6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeni ile takım halinde sportmenliğe aykırı hareketinden dolayı Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca Ankaragücü’nün PFDK’ya sevkine karar verdi. Karşılaşmada, başkent ekibinden; Gökhan Akkan, Oğuz Ceylan, Taylan Antalyalı, Tolga Ciğerci, Emre Kılınç ve Jese Rodriques sarı kart gören isimler oldu. Ankaragücü’nün orta alan oyuncusu Emre Kılınç da aynı müsabakadaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 25 Ekim 2022 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya gönderildi. Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi, fiilin ağırlığına göre 2-7 maç arasında cezayı öngörüyor. MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 12. haftasında, Atakaş Hatayspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

Haberin Devamı

BLOKLARIN AÇILMAMA NEDENİ GÜVENLİK

MKE Ankaragücü’nün, Bitexen Giresunspor ile deplasmanda oynadığı maçta, müsabaka için satılan biletlerle, stada giren taraftarlar arasında büyük fark olduğu iddiası kafaları karıştırırken, sarı-lacivertli ekibin basın sözcüsü Hüseyin Aytekin konuya açıklık getirdi.
Aytekin, Giresun Çotanak Spor Kompleksi’nde yer alan stadyumda; A, B ve C bloklarının bulunduğunu hatırlatıp, şu bilgileri verdi:
“Bu bloklarda toplam kapasite bin 300 kişi. Bizim maçımız için öncelikle 650 kişilik blok satışa çıkarıldı. Bu bloktan toplam 167 adet bilet satıldı. Bu blokta satış 400 bilete ulaşsaydı, diğer blokların satışı da başlıyordu. Ancak rakam 400’e ulaşmayınca sadece ilk satışa çıkan 650 kişilik blok biletleri satılmaya devam etti. Yani satılan bilete bakıp, tribünlerin tamamının biletlerinin satıldığı gibi anlam çıkarılmamalı. Bir blok bitmeden, diğer blokların açılmama nedeni ise güvenlik. Yani bizimle en ufak ilgisi yok. Bu konuda kafasında soru işareti olanlara şunu sormak istiyorum. Maç saatine kadar bilet almayı denediler mi acaba? Ben denedim her zaman satışa uygun bilet vardı. Yani maça girmek isteyip, bilet bulamama gibi bir durum söz konusu değildi.”

Haberin Devamı

Disipline gitme alışkanlık oldu

FIFA’DA YENİ BİR DOSYA DAHA

Ankaragücü’nün, Beştepe’ye denenmeye gelen yabancı bir oyuncudan kaynaklı yeni bir FIFA dava dosyası ile karşı karşıya kaldığı ileri sürüldü. Teknik Direktör Fuat Çapa döneminde denenmek amacıyla Beştepe’ye getirilen 19 yaşındaki Malili orta saha Emmanuel Doka’nın, kulübü FIFA’ya şikayet ettiği öğrenildi. 2020-2021 sezonu boyunca antrenmanlara çıkmasına rağmen, yabancı oyuncu kontenjanının dolu olmasından dolayı lisansı çıkarılmayan ve sezon sonunda yolların ayrıldığı Emmanuel Doka’nın, yaklaşık 20 bin Euro’luk alacağı olduğu iddiasıyla FIFA’ya başvurduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Disipline gitme alışkanlık oldu

ATTIĞIM BU GOLLE GÜVENİM YÜKSELECEK

MKE Ankaragücü’ne, sezon başında İspanyol ekibi Las Palmas’tan büyük umutlarla transfer edilen Jese Rodriques, ilk resmi golünü penaltıdan Bitexen Giresunspor’a atarken, bu gol takımına 3 puan getirmeye yetmedi. İspanyol forvet, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu gol, ülkenin neresine gidersek gidelim, bizimle gelen ve bizi hiç yalnız bırakmayan Ankaragücü taraftarlarına armağan olsun. Attığım ilk gol, benim özgüvenimi arttıracak. Bu ülkeyi ve bu takımı seviyorum” ifadelerini kullandı. Maç eksiği nedeni ile daha önceki maçlarda oyunun ikinci bölümünde sahaya dahil olan Jese, son maçlarda 11’de mücadeleye başlıyor. Tecrübeli futbolcu, sarı-lacivertli forma altında TSYD Kupası’nda takımının Gençlerbirliği’ni 3-0 yendiği maçta gol sevinci yaşamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!