Diş hekimleri meslek tanımları içinde çalışmalı

Güncelleme Tarihi:

Diş hekimleri meslek tanımları içinde çalışmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2020 23:49

Ankara Diş Hekimleri Odası, salgın döneminde filyasyon çalışmalarına katılan diş hekimlerinin karşılaştığı sorunlara dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Filyasyon çalışmalarında görev alan diş hekimleri için, “Personel sayısı ve mesai düzeni tekrar gözden geçirilmeli, ekiplerin büyük çoğunluğunu oluşturan diş hekimlerinin meslek tanımları içinde çalışmaları sağlanmalıdır” ifadelerine yer verilen açıklamada özetle şu talepler yer aldı:

DAYANIKLI EKİPMAN GEREKİYOR

“Yaz aylarında kullanılan naylon tulumlarla Ankara’nın zorlu kış koşullarında çalışmak mümkün değildir. 112 Acil Servis ekiplerinin kullandıklarına benzer, soğuğa ve yağmura dayanıklı koruyucu ekipman ivedilikle temin edilmelidir. Görev yaptığı kurumdan filyasyon ekibine alınan hekimler arasında rotasyon uygulaması yapılarak adil bir çalışma düzeni sağlanmalıdır. Geç saatlere uzayan mesai sırasında güvenlik sorunu devam etmektedir, meslektaşlarımızın emniyeti için kolluk kuvvetinden destek alınabilir.”

Diş hekimleri meslek tanımları içinde çalışmalı


ADSM’LER RİSKE UYGUN HALE GETİRİLMELİ

Açıklamada ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nin(ADSM) pandemi koşullarında daha iyi hizmet verebilmesi için de öneriler yer aldı. ADSM’ler için, “Fiziki koşulları pandemi koşullarına ve her türlü enfeksiyon riskine uygun hale getirilmelidir. Klinikler, yeterli havalandırma sistemine sahip, bir odada bir hekimin çalışacağı, yeterli izolasyon ve dezenfeksiyonun sağlanacağı şekilde düzenlenmelidir. Dental işlemler çok büyük oranda girişimsel olduğu ve aerosol oluşturduğu için pandemi döneminde de, sonrasında da sağlık hizmetinin kalitesi ve enfeksiyon kontrolü için ‘tek hekimli geniş ve sabit oda, eğitimli yardımcı personel ile çalışma’ koşulu sağlanmalıdır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!