Dikmen’e 100’üncü Yıl Anıtı

Güncelleme Tarihi:

Dikmen’e 100’üncü Yıl Anıtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2021 16:54

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), ‘2023 Cumhuriyetin 100. Yılı Anıtı Yarışması’ sürecini başlattı.

Haberin Devamı

Dikmen Çaldağ bölgesine inşa edilecek anıt için yarışmaya Türkiye genelinden başvuru alınacak. Proje sahipleri, mayıs ayına kadar başvuru yapabilecek. Başvurular, akademik kurul tarafından oluşturulan jüri tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılacak. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Teknik şartnamemizi hazırlıyoruz. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki ay ilana çıkıyoruz. Hedefimiz mayıs ayına kadar eserlerin teslim alınması” dedi. Ödemiş şu bilgileri verdi:

Dikmen’e 100’üncü Yıl Anıtı


CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEK

“Cumhuriyet anıtımız, açılacak Cumhuriyet Müzesi ile birlikte Amerika’daki Özgürlük Anıtı gibi mutlaka zaman içerisinde o bölgeyi turizm açısından bir cazibe merkezi haline getirecek. Anıtı yapmayı planladığınız Dikmen Çaldağ’da çok sayıda telsiz antenleri de mevcut. Bu kentimiz için görsel bir kirlilik yaratıyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın buradaki antenleri tek bir proje üzerinde toplayacağı bir çalışmayı başlattığını da biliyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında ve anıt yerleştirildiğinde çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması da yapılacak. Ankaralı hemşehrilerimize yeni bir rekreasyon ve dinlenme alanı da kazandırmış olacağız.”

Dikmen’e 100’üncü Yıl Anıtı


POMEM KURSUNA EK KONTENJAN

Haberin Devamı

Öte yandan ABB, bekçilik mülakatına katılacak adayların da yararlanabileceği Polis Meslek Eğitim Merkezleri(POMEM) Sınavı kursu için yoğun talep nedeniyle ek kontenjan açtı. Kursa katılmak isteyen adaylar, yarın ‘www.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Adaylar uzman eğitmenler ve sağlık personeli eşliğinde Sincan Aile Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu ve Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda sınavlara hazırlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!