Dikmen Deresi temizlendi

Güncelleme Tarihi:

Dikmen Deresi temizlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2021 02:05

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), toplum sağlığını tehdit eden ve kent estetiğini bozan metruk yapıları bertaraf etmeye yönelik çalışmaları kapsamında Mürsel Uluç Mahallesi Dikmen Deresi’nde temizlik çalışması yaptı.

Haberin Devamı

ABB ekipleri gecekondu, çadır ile barakaları kaldırdı, bölgeden toplam bin 413 kamyon çöp ve moloz çıkardı. Çalışmaların devam edeceğini açıklayan ABB yetkilileri, “Kent genelinde Ağustos 2020’den itibaren başlatılan atıkla mücadele projesi kapsamında toplam 12 bin 610 kamyon atık alımı gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte de daha temiz daha yaşanılabilir bir çevre adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Dikmen Deresi temizlendi


BİRİNCİ BELLİ OLDU

ABB’nin 2003’teki yangının ardından yıkılan Modern Çarşı’nın otopark olarak kullanılan alanı için düzenlediği ‘Ulus Modern Kültür ve Sanat Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması’ sonuçlandı. Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’nda yarışmaya katılan eserlerin yer aldığı kolokyum ve sergiyi gezen ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Her çalışmada katılımcılığa önem veriyoruz” dedi. Yarışmada mimar Sıddık Güvendi ve Cihan Sevindik birinci olurken; birinciye 120 bin, ikinciye 100 bin, üçüncüye 80 bin, mansiyon ödülü alanlara ise 50 bin TL para ödülü verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!