Devlet Tiyatrosu Anadolu turunda

Güncelleme Tarihi:

Devlet Tiyatrosu Anadolu turunda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2008 00:00

Ankara Devlet Tiyatrosu, Nisan ayında toplam 25 oyunla 155 kez perde diyerek yurt genelinde sanatseverlerle buluşacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu, (ADT) Nisan ayında toplam 25 oyunla 155 kez perde diyecek. Adana, Bartın, Van, Nevşehir, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, Konya ve Alanya’ya turneler düzenleyecek olan ADT, İstanbul’dan "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" ve "Yeraltından Notlar", İzmir’den "Teyzesi" ve Konya’dan "Resimli Osmanlı Tarihi" adlı 4 oyuna da ev sahipliği yapacak.

TİYATRODA’DA BAYRAM

Küçük Tiyatro 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Ulviye Karaca’nın yazıp yönettiği "Küçük Bir Mucize" (Kukla Tiyatrosu) adlı çocuk oyunuyla kutlayacak. Oyun 23-24 Nisan’da sahnede olacak. Küçük Tiyatro ayrıca Nisan ayında, Ahmet Kutsi Tecer’in yazıp Leyla Tecer’in yönettiği "Köşebaşı"nı, Henrik Ibsen’den Yılmaz Onay Türkçe’ye çevirdiği "Bir Halk Düşmanı"nı ve Semih Sergen’in yazıp ? yönettiği "Yunus Dürür Benim Adım"ı sanatseverlerle buluşturacak.

Kukla ve masklarla canlandırılan karakterlerin yer aldığı oyun 7 yaş ve üstü çocuklara hitap ediyor.

TEK KİŞİLİK ŞEHİR

Ulviye Karaca’nın yazıp yönettiği oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu’na, kukla ve mask tasarımı yine Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e, müziği Kemal Günüç’e, dans düzeni ise Yener Turan’a ait Behiç Ak’ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu’nun yönettiği ve Benian Dönmez’in rol aldığı "Tek Kişilik Şehir" yine Şinasi Sahnesi’nde olacak.

Bir Delinin Hatıra Defteri

ADT’nin yeni sahnesi Stüdyo Sahne’de, Erdal Beşikçioğlu’nun rol aldığı "Bir Delinin Hatıra Defteri" tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Klasikleşmiş Tiyatro Oyunu "Gıordano Bruno" ve "Kurban" İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde sahnelenecek. "İki Kişilik Hırgür" ve "Japon Kuklası" Oda Tiyatrosu’nda, "Selanik’ten Anıtkabir’e" Mahir Canova Sahnesi’nde Nisan ayı boyunca izlenebilecek.

125. Yıl Çayyolu Tiyatrosu, İzmir Devlet Tiyatrosu Yapımı "Resimli Osmanlı Tarihi" adlı oyuna, 2-5 Nisan tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!