Dersimiz toplu taşıma

Güncelleme Tarihi:

Dersimiz toplu taşıma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2022 14:09

Yenimahalle Şehit Muhammed Meriç Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencileri, sosyal bilgiler dersindeki ‘Toplu taşıma araçları içerisinde insan ilişkileri, sosyalleşme ve doğru davranışlar’ konusunu farklı bir şekilde işledi. EGO otobüsü ve metroya binen öğrenciler, toplu taşıma kurallarını ve iletişim konusunu uygulamalı olarak öğrendi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Şehit Muhammed Meriç Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencilerinin ‘Toplu taşıma araçları içerisinde insan ilişkileri, sosyalleşme ve doğru davranışlar’ konulu sosyal bilgiler ödevi kapsamında ilk uygulamalı ders alanları EGO otobüsleri ve Ankara metrosu oldu.

Dersimiz toplu taşıma

ÖNCE OTOBÜSE BİNDİLER

Öğrenciler, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Olcay Yıldırım rehberliğinde ilk olarak Yakacık Kuzey Yıldızı’nda yer alan okullarının önündeki duraktan 226 numaralı EGO otobüsüne Ankarakart’larını kullanarak bindi.

Dersimiz toplu taşıma

Haberin Devamı

METROYA AKTARMA YAPTILAR

Otobüsle seyahat eden öğrenciler ardından Yenimahalle Hastane Metro İstasyonu’ndan metroya aktarma yaptı. Öğrenciler Macunköy’de inerek Ankara Metrosu İşletme ve Kontrol Merkezi’ne geçti.

MERKEZİ GEZİP BİLGİ ALDILAR

Öğrenciler merkezde, yetkililerden metro sisteminin işleyişi ve sistemin yürütülmesi hakkında bilgi alıp otomasyon merkezini gezdi. Öğrenciler uygulamalı dersle farklı bir deneyim kazanmış oldu.

Dersimiz toplu taşıma

KURALLARA UYMAYA DAVET ÖĞRENCİLERDEN

Nazlı Ceylan, “Öncelikle böyle uygulamalı bir ders olduğu için çok mutlu oldum. Toplu taşımada nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrendik. Hamile ve yaşlılara yer vermemiz gerektiğini öğrendim. Kavga etmememiz gerektiğini öğrendim. Biz toplu taşımanın arkasında böyle bir büyük yapı olduğunu bilmiyorduk. Teşekkür ediyorum” dedi. Harun Taha Coşkun ise “Toplu taşımada nasıl davranmamız gerektiğine dair bir ödevimiz vardı ve toplu taşımada uygulamalı olarak öğrendik. Bence çok güzeldi. Buradan da herkesi toplu taşıma kurallarına uymaya davet ediyorum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!