Dengeleri değiştirdi Oyunu yeniden kurdu

Güncelleme Tarihi:

Dengeleri değiştirdi Oyunu yeniden kurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 16:13

Gençlerbirliği, lideri tahttan indirirken, hem zirve yarışını, hem de kümede kalma savaşını farklı bir boyuta taşıdı. Son 6 haftaya girilirken karışan kafalarda, yeni planlar kurgulanıyor.

Haberin Devamı

5 maçtır galibiyet alamadığı için büyük bir krizin eşiğine gelen Gençlerbirliği, en zorlu müsabakada kazanıp, lige tutunma kredi notunu yeniden en üst seviyeye çıkardı. Osmanlıspor, zor bir yolda yürüyor ve artık karşılarına çıkan engelleri aşmaları daha da güçleşiyor. Ankaragücü’nün hedefine ulaşması için kazanmak öncelikli seçenek gibi.

 1- Ümit Özat herkesi şaşırtan, farklı isimlerden kurulu kadro ile çıktığı G.Saray maçını kazandı. Siz kadroyu görünce ne düşündünüz. Bu sonuç ne ifade ediyor ?

2- İlk yarıda fazla sorun yaşamayan Osmanlıspor’un ikinci yarıda direncinin karılmasını neye bağlarsınız. Tartışılan gol sizce de maçın kırılma noktası mıydı?

3- A.Gücü, deplasmanda Ümraniye ile final maçına çıkacak. 2 takımı tartıya koyduğunuzda kim ağır basıyor. Maçın sonucunu belirleyecek faktörler ne olabilir ?

Haberin Devamı

Özgür ŞAHİNER: GENÇLERBİRLİĞİ OYUNCULARI, İDDİALI EKİPLER KARŞISINDAKİ MOTİVASYONU DİĞER MAÇLARA YANSITAMIYOR. BU DA TAKIM KALİTELİ Mİ DEĞİL Mİ SORUSUNU CEVAPSIZ BIRAKIYOR.

DENİZ GÜREL:IKINCI SIRADAKİ ÜMRANİYESPOR,SON HAFTALARDAKİ PERFORMANSIYLA ZORLU MAÇ ÖNCESİ, KAĞIT ÜZERİNDE BİR ADIM ÖNDE GÖRÜNSE DE BEN ANKARAGÜCÜ’NÜN KAYBETMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.

Fatih TEKECİ: AHMET OĞUZ VE UĞUR ÇİFTÇİ’Yİ KULÜBEYE ÇEKİP, TAMAMEN BU MAÇA ÖZEL BİR 11 BELİRLEYEN ÖZAT, TAKSİTSEL ANLAMDA İMPARATOR FATİH TERİM’İ MAT ETMEYİ BAŞARDI.

Ceyhun ERİŞ: OSMANLISPOR’UN DEVRENİN BAŞINDA YEDİĞİ GOL MAÇIN KIRILMA ANIYDI. İLK YARI F.BAHÇE’YE POZİSYON VERMEDİLER. ANCAK BU KONUMDAYKEN KONSANTRASYON ÜST SEVİYEDE OLMALI.

 

KUMAR OYNADI KAZANDI

1- MALATYA yenilgisi sonrası revizyon sinyali gelmişti ancak böylesi bir değişimi kimse beklemiyordu. Özat, büyük bir kumar oynadı ve kazandı. Kaybetse, Beştepe karışırdı. Beraberlik iyi sonuç derken, 3 puan elmas değerinde. Gençler, oyunun her anında, topun arkasına geçmeyi başarıp, lidere tek net pozisyon vermeden maçı tamamladı. Bu sonuç, 3 puandan çok fazla şey ifade ediyor. Ancak, lig de tuhaf şekilde yol alıyor. Şu unutulmasın ki Galatasaray’ı yenmekten çok, ligde kalmayı başarmak daha önemli.

Haberin Devamı

TOP KAYIPLARI ÇOĞALDI

2- İLK yarıda alanları iyi kapatan Osmanlıspor, F.Bahçe’ye tempo yaptırmadı. 2. yarıda Valbuena’nın girişi, dengeleri iki taraf için de değiştirdi. Hızlı adamlarını, savunma arkasına kaçırma taktiği Osmanlı’nın temel prensibiydi ancak ileride Mehmet Batdal, top tutamayınca zorlandılar. Ceyhun-Musa ikilisinin top kayıpları çoğalınca da F.Bahçe baskı kurup tempoyu yükseltti ve kişisel beceriler ön plana çıkmaya başladı. Golün geleceği çok belliydi. Kalan maçlar zorlu ancak takımda, sonuna kadar mücadele edecek görüntü var.

SABIRLI VE SAKİN

3- BERABERLİK, Ümraniyespor’un işine geleceğinden, Ankaragücü için maçın zorluk derecesi biraz daha büyüyecek. Ancak tecrübeli kadro, bunun üstesinden gelebilecek kalitede. Denizli maçında yaşanan olaylar ve sonrasında Altınordu cephesinden gelen garip açıklamaların da A.Gücü’nü iyice motive ettiği ve hırslandırdığı ortada. A.Gücü’nün adı, bu ligde kiminle teraziye konsa her zaman, her koşulda ağır basar. Umut’un yükselen formu, Kehinde’nin artan morali ve Putsila’nın dönüşü, takımın artıları. Anahtar kelimeler ise sabır ve sakinlik.

Haberin Devamı

Deniz GÜREL

GENÇLER SIFIR HATA1- Ümit Hoca’yı bu yıl tercihlerinden çok açıklamaları üzerinden eleştirdik. Konsantre olduğunda neler yapabileceğini geçmişten biliyoruz, Galatasaray maçında da ‘lider nasıl yenilir’ bir kez daha gösterdi. ‘Puan alabilir’ demiştim geçen hafta, son dakikada gelen gol derin bir nefes aldırdı Gençler’e. Petar Skuletic’in olmaması taktiksel bir hareketti. Hızlı oyuncularla defansı sıkı tutarak neredeyse sıfır hatayla maçı tamamladılar. Manu için ayrı bir parantez açmak lazım. Performansını sürdürürse Gençlerin ligde kalmasının mimarı olur.

LİGDE KALMASI MUCİZE GİBİ

2- Osmanlıspor’un direnci anlamsız bir golle kırıldı. Derli toplu oynadığı maçlarda da şanssızlıklar Osmanlı’nın yakasını bırakmıyor. Çizgiyi geçip geçmediği tartışma konusu olan pozisyon kesinlikle kırılma noktasıydı, zaten 6 dakika sonra da maçı koparan ikinci gol geldi. Geride kalan 6 maçın üçü ligin zirvesindeki takımlarla. Osmanlı’nın ligde kalması mucize gibi.

Haberin Devamı

 ANKARAGÜCÜ KAYBETMEYECEK

3- Ankaragücü olaylı Denizlispor maçı sonrası Giresunspor maçını döndürmesini bildi. Bu sayede Ümraniye maçının final havası perçinlendi. Kaybederse Ankaragücü için direkt çıkma şansı azalacak. Kazanırsa artık ipler elinde olacak. Ankaragücü kolay gol yemezse şansı artar. Ümraniye son haftalardaki performansıyla kağıt üzerinde bir adım önde gözükse de ben Ankaragücü’nün kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Ümraniye’nin Rize’yle oynayacağı düşünüldüğünde beraberlik de kötü sonuç olmaz.



CEYHUN ERİŞ

BÜYÜK İŞ BAŞARDILAR

1- EVET, Ümit Özat Galatasaray karşısına çıkardığı takım tertibi ile herkesi şaşırttı ancak cesur muydu bilinmez. Sonuç aldı mı ? Evet aldı. Oyun olarak, hiç bir şekilde, ne pozitif ne de negatif yorum yapamayız. Gençlerbirliği’nin ligde bulunduğu durumu düşününce, alınan her puanın çok önemli olduğunu kabul etmeliyiz ki onlar bunu kendi sahalarında, şampiyonluğun en büyük adayına karşı yaptılar. Bunu başarmış olmaları büyük olay.

Haberin Devamı

TAKIM REAKSİYON VEREMEDİ

2- KESİNLİKLE, Osmanlıspor’un devrenin başındayken yediği gol maçın kırılma anıydı. Çünkü ilk yarı Fenerbahçe’ye pozisyon vermediler. Ancak bu konumdayken konsantrasyon üst seviyede olmalı. Karşılaşmanın ikinci yarısının başında gelen gole bir şekilde reaksiyon göstermeleri gerekiyordu. Bu sadece, Teknik Direktör ile alakalı değil. Puan cetvelinde sıkıntılı yerde olan takımlarda oyuncuların da bir şekilde saha içinde reaksiyon vermesi beklenir. Ancak maalesef bunu göremedik. Osmanlıspor’un kalan bölümde işi çok zor.

3- GEÇEN haftalarda, Ankaragücü için artık Süper Ligde demiştim. Bu söylemimi, inancımda ve düşüncemde hiç bir eksilme olmadan yineliyorum. Denizlispor maçını kaybettiler, cezalar geldi, moral bozucu gelişmeler yaşandı ancak Ankaragücü, bu zorlukların üstesinden gelebileceğini, taraftar desteği olmadan (ki taraftar, Ankaragücü’nün her zaman en önemli gücüdür) oynadığı Giresunspor maçını kazanarak gösterdi. Bu dayanışma, birlik ve beraberlik içinde hareket etme duygusu, başarıyı mutlaka getirecektir.

 FATİH TEKECİ

İMPARATOR’U MAT ETTİ

1- GENÇLERBİRLİĞİ, taktiksel anlamda bu maça çok iyi hazırlanmış. Ümit Özat’ın 5’li savunma tercihi, maçın hem gidişatını hem de kaderini belirledi. Özellikle Ahmet Oğuz ve Uğur Çiftçi’yi kulübeye çekip, tamamen bu maça özel bir ilk 11 belirleyen Özat, taktiksel anlamda imparator Fatih Terim’i mat etmeyi başardı. Zaten geçen hafta, Özat için, “Kaçmak değil, savaşmak yakışır” demiştim. O da aynen bunu yaptı. Bu sonuç, Gençlerbirliği’nin ligde kalmasını sağladığı gibi ligin zirvesinde lideri değiştirdi ve şampiyonluk yarışına yeni bir heyecan getirdi.

LİGDE KALMA ŞANSI ARTIK ÇOK AZALDI

2- OSMANLISPOR, orta alanda çok sayıda pas hatası yapan, savunmada büyük açıklar veren bir takım. Her maça aynı taktik/oyun anlayışıyla çıkmalarına da zaten alıştık. Tartışılan gol geçersiz sayılmış olsa, Fenerbahçe kendi sahasında ve baskın oyunuyla yine gol bulacaktı. Sahadaki oyun bize bunu gösterdi. Bu maçın bir kırılma noktası yok. Ve maalesef, Osmanlıspor’un önündeki fikstür, ligde kalma şansının da çok azaldığını gösteriyor.

SAVUNMA DEĞİL HÜCUM OYNAMALI

3- A.GÜCÜ’nde Kehinde ne zaman oynasa, bir futbol sever olarak maç bana ayrı bir keyif veriyor. Bu sezon defalarca şunu yazdım: “Elinde Kehinde varsa, oyna(t)malı.” Hele ki bu hafta, final niteliğindeki Ümraniyespor karşısında rakibin kilidini açacak oyuncu, Kehinde olacaktır. Deplasman olması nedeniyle ortada bir maç bizi bekliyor. Hafta içi hazırlığını iyi geçiren, yüzde 51’lik şansı eline alan taraf olur. İsmail Kartal savunma değil, hücum ve gol düşünürse, Ankaragücü tek farkla da olsa bu maçı kazanan taraf olur.

Don Kişot gibi mücadele ediyorum

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Galatasaray maçını kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirtip, kalan müsabakalardan 9-10 puan çıkarmak istediklerini söyledi.
Özat, yedek ağırlıklı bir kadroyla maça başlamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Yenilsek kim bilir neler söylenecekti. Bin tane senaryo yazılırdı. Ahmet Oğuz ve Uğur Çiftçi, bizim sadece oyuncumuz değil aynı zamanda takım kaptanlarımız. Ancak geçen hafta bu takım 4 gol yedi. Her maçın ayrı bir hikayesi var. Onların kalitesinde olmayan bir sürü insan milli takıma gidiyor. Üzüldüklerini göstermeleri lazım. Birinci Ligden milli takıma giden oluyor da Ahmet gitmiyorsa bunu dert edinmesi lazım. Teknik Direktörlük mesleği çok itibarsızlaştırıldı. Algı operasyonu yapılıyor. Mesleğimize saygı duyulması lazım. Kendi camiamdan çok bir destek gördüğümüz yok. Don Kişot gibi yel değirmenleriyle savaşıyoruz. Başkan ve birkaç yöneticiden başka camiadan destek yok.”

---

Gençlerbirliği’nin bu sezon ligde şu ana kadar topladığı 30 puanın 12’sini, zirve iddiası taşıyan ve büyük unvanına sahip takımlardan alması, farklı bir istatistik değer olarak kayıtlara geçti. Kırmızı-siyahlılar, bu süreçte iç sahada sadece Fenerbahçe’ye yenildi. Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir’i yenip, Trabzonspor ile berabere kaldı. Ankara’daki son 5 maçta ise Galatasaray’a sadece bir kez kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!