Demokrasi için omuz omuza

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi için omuz omuza
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 16:25

AK Parti’li ve CHP’li belediye başkanları, demokrasi nöbetinin 12’nci gününde Kızılay Meydanı’nda bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kızılay’da devam eden demokrasi nöbeti, önceki akşamki 12’nci gününde başkanlar buluşmasına sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti’li ve CHP’li ilçe belediye başkanları, partilerin Meclis grup başkan vekilleri, belediye meclis üyeleri ve il başkanları meydana kurulan platforma çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Demokrasi nöbetinin, Cumhurbaşkanı’nın ‘tamam’ diyeceği güne kadar devam edeceğini ifade eden Başkan Gökçek, bu birlik ve dayanışmanın devam etmesi gerektiğini vurguladı. Gökçek, yaptığı kısa konuşmanın ardından, Başkent’in ilçe belediye başkanları ve parti yöneticilerini, alfabetik sıraya göre tek tek sahneye davet etti. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile telefonda görüştüğü bilgisini paylaşan Gökçek, Demirel’in özel bir gerekçeyle katılamadığını ve selam ilettiğini söyledi. Başkanlar buluşmasına Demirel’in yanı sıra MHP’li Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, AK Parti’li Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da katılamadı. 

Haberin Devamı

HALK GEREKEN CEVABI VERDİ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yıllar sonra 15 Temmuz’daki hain saldırıyı yine siyasileriyle, polisiyle, yurttaşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla birbirine kenetlenen Türk halkı yenerek gereken cevabı verdİ. Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşlar eşit yurttaştır, ne demokratik laik cumhuriyeti yıktıracağız, ne de bu ülkeyi böldüreceğiz. Ne mutlu Türküm diyene.”

ESKİ TÜRKİYE ZANNEDİYORLARDI

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz gecesi bu vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden bir kısım vatan haini, millet düşmanı asker kılığına girmiş teröristlerin bir kalkışması oldu. Karşımızdaki bu tablo milletin birlik ve beraberlik içinde neleri başaracağının en güzel göstergesi. Bu hain darbe girişiminde unuttukları şey Türkiye’yi hala eski Türkiye zannediyorlardı.”
Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy da 15 Temmuz gecesi Kalecik’teki mücadelelerini anlattı. Murat YILMAZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!