Demansa fırça vurdu

Güncelleme Tarihi:

Demansa fırça vurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2021 01:18

82 yaşındaki Pervin Ersöz, halk arasında 'bunama' olarak tanımlanan ‘demans’ hastalığının ilerlemesini resim yaparak önledi.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan emekli resim öğretmeni Pervin Ersöz, pandemi döneminde ortaya çıkan ve halk arasında ‘bunama’ olarak tanımlanan ‘demans’ hastalığına karşı resim yaparak mücadele veriyor. Etimesgut’ta yaşayan iki çocuk annesi Ersöz, hastalığının ilerlemesini önlemek için başladığı resim serüveninde yaklaşık bir buçuk yılda yağlı ve sulu boya tekniğiyle 20’ye yakın esere imza attı. Eserleri bir sergide toplanan Ersöz, “Resim yaptıkça rahatladım. Her şeyi çok çabuk unutuyordum, unutkanlığım hafifledi. Bundan sonra da resim yapmaya devam edeceğim” dedi.

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİK

Anadolu Kültür ve Sanat Değerlerini Anlama Derneği Kurucu Başkanı Serap Erkoç ise sergi sürecini, “Pervin Ersöz’e dernek olarak ilçe genelinde, sanatseverlerle ilgili çalışma kapsamındaki araştırmalarımızla ulaştık. Kendisiyle ilk sohbetimizde daha önce hiç sergi açmadığını, yaptığı resimlerle sergi açmak istediğini söyledi. Biz de dernek olarak Pervin hocanın bu hayaline sahip çıkarak, hayalini gerçekleştirmek istedik” sözleriyle anlattı.

BAKMADAN GEÇME!