Dedektifler görev başında

Güncelleme Tarihi:

Dedektifler görev başında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 14:15

26. Dönem ABB Çocuk Meclisi üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda trafik denetimi yaptı. ‘Trafik Dedektifleri’, araçları durdurarak sürücülere trafik işaretlerine yönelik sorular sordu, trafik kuralları hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Haberin Devamı

Başkentli çocuklara trafik kuralları hakkında ücretsiz eğitim veren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), pandemi dönemi nedeniyle ara verdiği uygulamalı trafik denetimlerine yeniden başladı. 26. Dönem ABB Çocuk Meclisi üyeleri, trafik polisleri ile 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda geniş kapsamlı trafik denetimi yaptı. Çocuk Meclisi kararı ile hayata geçirilen trafik denetimleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü iş birliği ile sürdürülürken, ‘Trafik Dedektifleri’ olarak çalışan çocuklar, Kızılay Güvenpark çevresinde yaya ve araç trafiği denetimleri gerçekleştirdi.

Dedektifler görev başında


SORU SORUP UYARDILAR

Haberin Devamı

Araçları durdurarak sürücülere trafik işaretlerine yönelik sorular soran minikler, doğru yanıt verenlere ve emniyet kemeri takanlara teşekkür etti. Yayaları ve araçları trafik işaretlerine ve ışıklarına uymaları yönünde megafonla sık sık uyaran çocuklar, yaya trafiğinin doğru ve hızlı akması için temel trafik kuralları hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!