Dayanışma sergisi

Güncelleme Tarihi:

Dayanışma sergisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 16:09

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nde, Rusya-Ukrayna savaşının 2'nci yılı ve Ukrayna halkının direnişine saygı niteliğinde dayanışma temalı fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. Sergide savaşın Ukrayna halkı üzerindeki etkisi ve bir halkın var olma çabası konusundaki azmi gözler önüne seriliyor. 

Haberin Devamı

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont'un ev sahipliğinde düzenlenen açılışa, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, çok sayıda büyükelçi ve davetli katıldı. Ukrayna'da hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Büyükelçi Dumont, Şubat 2022'de başlayan savaşın tüm uygar dünyada olduğu gibi kendisinde de korkunç bir şok etkisi yarattığını belirtti. Savaş nedeniyle milyonlarca insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını, tüm mal varlıklarını ve eşyalarını ve çoğu zaman da sevdikleri insanları kaybettiğini ifade eden büyükelçi, “Ancak bu fotoğraflar, aynı zamanda, kendileri için çoğu zaman trajik olan bir tarihin tekerrür etmesini engellemeye kararlı bir halkın azmini de görmemizi sağlıyor” dedi. İkili Güvenlik Anlaşmasıyla Ukrayna’ya sağlanan desteğin devam edeceğini aktaran Isabelle Dumont, "Donbass'taki hendeklerde veya Karadeniz'e kıyı ovalarda sadece bağımsız bir ulus olarak Ukrayna'nın geleceği değil, aynı zamanda Avrupa'nın güvenliğinin, hatta dünya barışının geleceği söz konusu” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Dayanışma sergisi

Dumont, Vasyl Bodnar

Dayanışma sergisi

Gülsün-Mustafa Bilgehan

Dayanışma sergisi

Sheila Stanton, Jürgen Schulz

GELECEĞİMİZİ KURTARMALIYIZ

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Büyükelçi Bodnar ise Rusya’nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en büyük savaşı başlattığını belirterek, “Ukraynalılar teslim olmayı reddetti. Düşman sayıca üstün olmasına rağmen sağlam durduk. Bazılarının bize 72 saat vermesine rağmen 2022'den bu yana Rusya tarafından işgal edilen toprakların yarısını geri aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızdan alıntı yapacağım, 'Ukrayna'nın güvenliği Avrupa'nın güvenliğidir. Ukrayna'nın güvenliği dünyanın güvenliğidir.’ Ukrayna'ya yatırım yapmak ortak geleceğimize yatırım yapmaktır. Savaş devam ediyor ve bunu durdurmak için tüm kabiliyetimizi ve çabalarımızı birleştirmeliyiz. Rusya'yı durdurmalıyız. Geleceğimizi ve çocuklarımızın geleceğini kurtarmalıyız. Bunu sadece birlik ve beraberlikle yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dayanışma sergisi

Sergide, savaş öncesi düğün fotoğrafçılığı yapan Kostiantyn ve Vlada Liberov’un savaşa dair çektiği fotoğraflar yer alıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!