Davet sofrasına özel ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Davet sofrasına özel ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 01:36

Ünlü yemek stilisti Gamze Bursa, “Davet Sofralarına Özel Yaratıcı Fikirler Atölyesi” ile Ankaralılarla buluştu. Tepe ve MESA’nın, Yaşamkent’teki ortak projesi Park MOZAİK’in örnek dairesinde Evim Dergisi işbirliği ile gerçekleşen atölyede konuklar, bahara girerken verecekleri davetlerdeki sofra düzenlemeleri konusunda önemli bilgi ve ipuçlarına da sahip oldular.

Haberin Devamı

Tepe ve MESA’nın, Yaşamkent’teki ortak projesi Park MOZAİK’in örnek dairelerinde gerçekleştirilen etkinlikte, ünlü yemek stilisti Gamze Bursa, konuklarına kuracakları davet sofraları için sunum fikirleri verdi. MESA Mesken Genel Müdür Yardımcısı Aslı Tokatlı, düzenlenen atölye çalışması ile ilgili olarak “Hayata dair bütün renkleri bünyesinde barındıran Park MOZAİK, birbirinden farklı temalarla düzenlenen meydanları, yeşil alanları ve sosyal alanları ile ortak keyfi ve paylaşımı hedefleyen bir proje. Konutların içinde ise paylaşımın en keyifli olduğu alanlar hiç kuşkusuz incelikle kurulan, kahkaha ve sohbetlerle süslenen sofralardır. Biz de bu atölye çalışması ile bu sofraları daha da renklendirmek ve bu sofraları düzenleme konusunda konuklarımıza bazı fikirler vermek istedik” dedi.

MİSAFİRLERE GÖRE FARKLI TEMALAR

Haberin Devamı

Gamze Bursa, 10 farklı sofra sunumu hazırladığı atölyedeki çıkış noktasını şöyle anlattı:
“Yeni ev, aynı zamanda yeni pek çok davet demektir. Evle birlikte menüler ve sofralar da bu değişime eşlik eder. Bu davetlerde menü ve sofraları gelecek misafirlere göre temalandırmak mümkün. Örneğin yakın arkadaşlar için ahşap malzemelerle hafif bir İtalyan, kış geceleri için peynir fondü ve şarap çok şık bir tercih kurulabilir.” Baharın gelişiyle birlikte kurulacak sofralara da taze dokunuşlar getirilebileceğini belirten Gamze Bursa, “Bir bahar sofrasının olmazsa olmazları vardır. Bahar aylarında kurulan sofralarının ilk akla gelen kombini, beyaza eşlik eden çiçek desenleridir mesela. Kimi zaman bir kumaş peçete bazen de bir isim kartı ya da sadece bir tek dal çiçek ile kurulacak her masada fark yaratmak mümkün” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!