Cumhuriyet’in öncü kadınları

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet’in öncü kadınları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2021 01:22

Cumhuriyet’e yön veren 159 Türk kadınının fotoğraflarından oluşan ‘Cumhuriyetimizin Öncü Kadınları’ isimle sergi, Ankaralılarla buluştu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’e yön veren 159 Türk kadının fotoğraflarının yer aldığı ‘Cumhuriyetimizin Öncü Kadınları’ isimli bir sergi açtı. Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde açılan sergide Latife Hanım’dan Sabiha Gökçen’e, Halide Edip Adıvar’dan Sezen Aksu’ya ve Gül Esen Aydın’dan Adile Ayda’ya kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde pek çok başarıya imza atmış kadınların fotoğrafları bulunuyor. 10 Eylül Cuma günü saat 17.00’ye kadar ziyaret edilecek olan serginin açılışını ABB Başkanı Mansur Yavaş yaptı. Cumhuriyet’e ait tarihi eserleri Cumhuriyet’in kalbinde saklamak istediklerini belirten Başkan Yavaş, şu bilgileri verdi:

Cumhuriyet’in öncü kadınları


ZAFER ÇARŞISI’NIN ÜSTÜ MEYDAN OLACAK

“Zafer Çarşısı’nın üstünü yine meydan olarak tasarlayıp, şu anda dükkân olarak kullanılan yerin kira süresi bitti orayı da inşallah gençlerin kullanımına açacağız. Burayı tekrar bir meydan haline getirmeyi planlıyoruz. Ankara’da sergi salonları için çalışmalara başladık. Kültürümüze ve sanatımıza sahip çıkmayı, sürdürmeyi amaçlıyoruz.”

PERDE ÇOCUKLAR İÇİN AÇILIYOR

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in öncü kadınları

Pazar günü de ‘Harikalar Mutfağı’ adlı tiyatro oyunu çocuklarla buluşacak.

ABB Başkent Tiyatroları, yeni sanat sezonunda yeni oyunlar ve etkinliklerle seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda yarın saat 11.00’de ‘Bana Bir Masal Anlat’ adlı çocuk oyunu, Kültür Binası Kuka Sahne’de oynanacak. Pazar günü ise ‘Harikalar Mutfağı’ adlı eser de Necip Fazıl Sahnesi’nde minik tiyatroseverler için ücretsiz olarak perdelerini açacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!