Cumhuriyet Kulesi’ne AVM ayarı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Kulesi’ne AVM ayarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 15:27

Keçiören’de 15 yıldır atıl halde kalan Cumhuriyet Kulesi’nin imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

Kule için kasım ayında düzenlenen referandumda vatandaşlar yüzde 78 oy oranıyla ‘Yıkılmasın’ yönünde tercihte bulunmuştu. Önceki gün Belediye Meclisi’nde görüşülen ve ‘tadilen onay’ verilen kuleye ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’na CHP grubu ‘ret’ oyu kullandı. Raporda, Keçiören Belediyesi tarafından 2.5 olarak önerilen emsal 2’ye çekilirken AVM kullanımı da kaldırıldı. Ticaret kısmı ise değiştirilmedi.

KESİNLEŞTİKTEN SONRA BAŞLAYACAK

Raporda ayrıca kule çevresindeki parkların büyütülmesi, yanında bulunan Güçsüzler Yurdu’nun proje kapsamında fonksiyon olarak korunması, otopark ihtiyacının parsel içinde çözümlenmesi, jeolojik etüt yapılmadan inşaat uygulamasına geçilmemesi, yapı yüksekliğinin de kule hariç 8 kat olarak belirlenmesine onay verildi. İmar planının Büyükşehir’den geçmesinin ardından ortada bir sorun kalmadığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Plan kesinleştikten sonra mevcut haliyle bir an önce kuleyi tamamlamak için harekete geçeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

GÖKÇEK’TE RET TUNA’DA KABUL

Öte yandan Belediye Meclisi, Çankaya Alacaatlı Mahallesi’nde daha önce bölge parkı ve rekreasyon alanı olarak belirlenen ancak üzerinde Çankaya Belediyesi’ne ait tesislerin bulunduğu alanın belediye hizmet alanı olarak düzenlenmesine ilişkin imar planını da oy birliğiyle kabul etti. Çankaya Belediyesi’nce daha önce gönderilen planı eski Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde reddeden Meclis, yeni Başkan Mustafa Tuna döneminde tekrar gönderilen aynı plânı bu kez onayladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!