Cumhuriyet Kulesi için Başbakan’a çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Kulesi için Başbakan’a çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2011 00:00

Başkent’in en büyük kentsel sorunlarından birisi haline gelen ve yıllardır atıl duran Keçiören’deki 144 metrelik Cumhuriyet Kulesi için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Başbakan Erdoğan’dan yardım isteyecek.

BAŞKENT’in en büyük kentsel sorunlarından birisi haline gelen ve yıllardır atıl duran Keçiören’deki 144 metrelik Cumhuriyet Kulesi için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyecek. İlk ihalesi 2002 yılında yapılan, bir yıl sonra inşaatı başlayan ve üç yılı aşkın süredir 144. katında inşaatı duran kulenin görüntüsünün can sıkıcı olduğunu söyleyen Ak, “Seçim sonrasında Keçiören’le ilgili Başbakanımıza sunum yapacağız. Sunumumuzda Cumhuriyet Kulesi’nin son durumuyla ilgili de bilgi verip, kendisinden yardım isteyeceğiz” dedi.
Ankara Hürriyet’e konuşan Ak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kule biz göreve geldiğimizde durdurulmuştu. Bir mahkeme kararı vardı. Ve bu mahkeme kararı neticesinde de durdurulmuştu. İki nedenden dolayı durdurulmuş. Bir tanesi imara aykırılık, bir tanesi de mania hattına, uçuş güvenliğini etkileyen mani hattını aştığından dolayı. Şu andaki inşaat haliyle 25 metre fazlası var. Mahkeme bir defa imara aykırılığın giderilmesi ve mania hattını aşan bölümünün uygun hale getirilmesi kararı var. Bu şu anlama geliyor. Kökünden yıkılsın bu iş.

Yıkmak gibi bir düşüncemiz yok

Yani mahkemenin kararı, tartışılacak bir yanı yok. Çünkü imara aykırılık binanın ortadan kalkması. Kaçak yapı. Biz temyize gittik. 2009 yılının 5. ayında mahkeme kesinleşti. Biz de temyiz mahkemesine başvurduk ve şu anda davamız devam ediyor. Hukuki süreçle bu işi çözmek için uğraşıyoruz. Ama bunun yanında da diğer girişimlerimizi yapıyoruz. Yıkmamız çok zor. Etrafı yerleşim alanı ve etrafında tesisler var. Belki yapmaktan çok daha pahalıya mal olacak bir teknik gerekiyor. Bu nedenle bizim yıkmak gibi bir düşüncemiz yok.

Mania hattı değişmeli

Biz bununla ilgi hem hukuki boyutlarda, mahkemenin ortaya koymuş olduğu gerek imarla alakalı, gerekse, mania hattıyla alakalı da çözüm yolları arayışı içerisindeyiz. Mania hattı Güvercinlik Havaalanı’nın koniğine denk geliyor. Oradaki Kara Kuvvetleri’ne bağlı Havacılık Okulu’nun kullandığı bir alan orası. Orada şu anda Isparta’ya taşınmasıyla alakalı bir ihale çalışması yapılıyor. Umut verici bir gelişme. Öyle olursa çok daha çözüm herkes için olmuş olur. Ankara’nın da bu noktada bir çok prestij binalara ihtiyacı var. Olması gereken şey şehrin gelişimini de etkileyen bu mania hatlarının yeniden düzenlenmesi, yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Seçim sonrası Başbakanımıza sunumumuzda da bunları kendisine ileteceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!