Cumhuriyet coşkusu Yenimahalle'de

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet coşkusu Yenimahallede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 13:33

Cumhuriyet coşkusu Yenimahalle'de

Haberin Devamı

ANKARA,(DHA)-MİLLİ Bayramları coşkuyla kutlayan Yenimahalle Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Yenimahalle’de sabah saatlerinde belediye binası önünde başlayacak olan kutlamalar akşam saatlerinde geleneksel hale getirilen Meşaleli Yürüyüş ile devam edecek. Gün boyu sürecek olan etkinlikler, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Cumhuriyet Senfoni Orkestrası ile taçlanacak.
CUMHURİYET BAYRAMI, CUMHURİYETİN İLÇESİNE YAKIŞIR
Yenimahalle Belediyesi her yıl olduğu gibi bayramların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bir dizi etkinlik hazırladı. Sabahın ilk saatlerinde Belediye Hizmet Binası önünde Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başlayacak etkinlikler gün boyu coşku ile devam edecek. Yenimahalle’de geleneksel hale gelen Meşaleli Yürüyüş 29 Ekim Pazar günü saat 18.00’de binlerce vatandaşın katılımıyla Ragıp Tüzün Parkı’ndan başlayacak. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ne kadar ellerinde bayraklar ve meşaleler ile yürüyecek olan binlerce Yenimahalleli, Çok Amaçlı Salon’da Cumhuriyet Senfoni Orkestrası’nın Atatürk’ün sevdiği parçalar ile Anadolu gezintisi yapacak. Orkestra; saat 20.00’da Eray İnal’ın orkestraya uyarladığı eserler ile Şef Burak Tüzün’ün yönetiminde Yenimahallelilerin karşısına çıkacak. Muhteşem orkestraya Zafer Albayrak ve Çiğdem Gürdal da eşlik edecek.
“CUMHURİYET’TEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Tüm Yenimahallelileri cumhuriyet coşkusunu hep beraber yaşamaya davet eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Biz bu devleti zor kurduk, saltanatı, padişahlığı, diktatörlüğü 1923’de tarihe gömdük. Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetini çok sevdik, demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü, eşit yurttaşlığı sevdik, bundan da asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!