‘Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatalım’ önerisi

Güncelleme Tarihi:

‘Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatalım’ önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2024 16:54

Bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker, Ulus’ta Birinci Meclis, İkinci Meclis, Ankara Palas gibi yapıların yer aldığı ‘Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatılması’nı önerdi. Bu konuda girişimde bulunacağını kaydeden Beker, “Caddenin trafiğe kapatılması ve ziyaretçiler için bir cazibe merkezi haline getirilmesi, şehrimize yapacağımız büyük iyiliğin bir başlangıcı olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker, Ulus’ta Birinci Meclis, İkinci Meclis, Ankara Palas gibi yapıların yer aldığı ‘Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatılması’ önerisinde bulundu. Ankara Palas Müzesi’ni, Milli Saraylar Daire Başkanı Mert Tepekıran eşliğinde ziyaret eden Beker sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bu güzel müzeyi Ankara’mıza kazandıran Milli Saraylar Başkanlığı’na teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızın ziyaret etmelerini temenni ediyorum” dedi. Beker ayrıca, “Kurtuluş Savaşı Müzesi (Birinci TBMM), Cumhuriyet Müzesi (İkinci TBMM), Ankara Palas ve sayısız tarihi mirasa ev sahipliği yapan Cumhuriyet Caddesi’nin, trafiğe kapatılarak ziyaretçiler için bir kültür, tarih ve sanatla bütünleşmiş cazibe merkezi haline getirilmesi adına ilgili bakanlık ve belediyeler ile iletişime geçerek gerekli adımların atılması için elimden geleni yapacağım” ifadelerini paylaştı. Beker önerisiyle ilgili Hürriyet Ankara’ya ise şunları söyledi:

Haberin Devamı

POTANSİYELİNİ TEKRAR YAKALAYABİLİR

“Ankara’mızın her köşesi, tarihi miraslarla doludur. Özellikle Cumhuriyet tarihimizle özdeşleşen Ulus semti, bizim için özel bir yere sahiptir. Eski canlılığını kaybetmiş bu bölgenin, tarihi, kültürel, sanatsal ve ekonomik potansiyelini tekrar yakalaması için bir çalışma yapmak hepimizin bu şehre borcudur. Bu bağlamda, bir pilot çalışma olarak, Kurtuluş Savaşı Müzesi (Birinci TBMM), Cumhuriyet Müzesi (İkinci TBMM), Ankara Palas ve sayısız tarihi mirasa ev sahipliği yapan Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatılması ve ziyaretçiler için bir cazibe merkezi haline getirilmesi, şehrimize yapacağımız büyük iyiliğin bir başlangıcı olabilir. Yerli ve yabancı turistleri Ankara’ya ve Ulus’a çekecek bu proje aynı zamanda bölge esnafının kalkınmasına ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı bu kadim kentin hak ettiği ihtişama tekrar kavuşmasına vesile olacaktır. Hemşehrilerimiz ve Ankara’ya gelen misafirlerimizin bu talebi doğrultusunda ilgili bakanlık ve belediyeler ile iletişime geçip, Ankara milletvekili olarak gerekli adımların atılması için elimden geleni yapacağım.”

Haberin Devamı

‘Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatalım’ önerisi

Beker, Ankara Palas Müzesi’ni, Milli Saraylar Daire Başkanı Mert Tepekıran eşliğinde ziyaret etti.

BAKMADAN GEÇME!