Cumhurbaşkanı eşinden çocuklara moral ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı eşinden çocuklara moral ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2010 00:00

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves’in eşi Evelin Ilves, Ankara Üniversitesi(A.Ü.) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalını ziyaret etti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Estonya Cumhurbaşkanının eşi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı girişinde 4 yaşındaki lösemi hastası Nurten Yılmaz tarafından çiçeklerle karşılandı.
A.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Ökten, Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sancar Bayar, Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tomris Türmen ve diğer öğretim üyeleri tarafından karşılanan Evelin Ilves, hastanedeki üniteler ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi aldı.

Kendisinin de tıp eğitimi aldığını ve öğrencilik yıllarında 3 yıl hemşirelik yaptığını belirten Evelin Ilves, hastane yetkilileriyle çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ökten, onkoloji bölümünde tedavi gören bir çocuk hastanın kendi hastalığıyla ilgili çizdiği bir resmi Evelin Ilves’e hediye etti. Evelin Ilves de çocuk kitapları için resimler yapan Estonyalı bir ressamın resmini kliniğe armağan etti.

Ilves, hastanenin yeni doğan, immünoloji, onkoloji, hematoloji ünitelerini gezdi, hasta çocuk ve anneleriyle resim çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!