Çubuk’ta En Güzel Vişne Yarışması

Güncelleme Tarihi:

Çubuk’ta En Güzel Vişne Yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 00:00

Çubuk’ta düzenlenen ‘Yukarı Çavundur Vişne Şenliği’ne 5 bin kişi katıldı. ‘En Güzel Vişne Yarış-ması’nda birinci Ömer Çobankaya, ikinci Kemal Küpeli ve üçüncü Seyit Ahmet Taşinen oldu.

ÇUBUK ilçesinde, her yıl geleneksel olarak yapılan ‘Yukarı Çavundur Vişne Şenliği’, bu yıl da yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.Yukarı Çavundur Mahallesi direkli mevkiinde bulunan meydanda gerçekleştirilen şenlik programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü’nün konseriyle başladı.‘En Güzel Vişne Yarışması’na katılanlar arasında seçim yapmak için oluşturulan heyet, tek tek vişneleri inceleyerek daha önce belirlenen kriterlere göre sıralama yaptı. En güzel vişne yarışmasında birinci Ömer Çobankaya, ikinci Kemal Küpeli ve üçüncü Seyit Ahmet Taşinen oldu.

Vişne Ağası seçildi

Dereceye girenlere, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Dernek Başkanı Osman Şahbudak ve Mahalle Muhtarı Habib Yavuz hediye verirken, ‘Vişne Ağalığı’ seçimine Belediye Meclis Üyelerinden Ünal Öztür, Hacı Çelebi, Mehmet Kuzal ile Yukarı Çavundurlu iş adamlardan Dağıstan Tükoğlu, Cemalettin Yılmaz ve Süreyya Özden katıldı. Çok çekişmeli geçen açık artırmayı Smart Ayakkabı Boyalarının sahibi Süreyya Özden 17 bin 500 TL’ye aldı. Belediye Başkanı Lokman Özden, Süreyya Özden’i mahallesi için yaptığı destekten dolayı tebrik etti ve kendisine çiçek takdim etti. Şenlik meydanına kurulan stantlarda vatandaşlar, bahçelerinde yetiştirdikleri vişne, fasulye, ve biber gibi sebzeleri satışa sundu. Şenliğe gelen misafirler tarafından yoğun ilgi gören stantlarındaki ürünler, kısa sürede tükendi. Şenlik süresince misafirlere vişne suyu, Yukarı Çavundur ekmeği, hamursuz, gözleme, ayran ve vişne aromalı Osmanlı Şerbeti ikram edilirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan oyun alanında patlamış mısır, şekerleme ve top dağıtıldı.

AMACINA ULAŞTI

YUKARI Çavundur Mahallesi Kalkındırma ve Güzelleştirme Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Osman Şahbudak da mahalle halkının yetiştirdiği ürünleri tanıtmak için yapılan şenliğin amacına ulaştığını belirterek, başta Belediye Başkanı Lokman Özden ve ekibi olmak üzere şenlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Osman Şahbudak tarafından Başkan Özden’e Yukarı Çavunudur Mahallesi’ne kaktıklarından ve üreticiye desteklerinden dolayı plaket verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!