Çubuk Ovası’nda Türk tarihi araştırması

Güncelleme Tarihi:

Çubuk Ovası’nda Türk tarihi araştırması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 22:06

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iki Türk hakanının savaştığı Çubuk Ovası’nda tarihi ve arkeolojik çalışma başlatıyor. Çalışma alanında inceleme yapan Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, “Hem bölgemiz, hem ülkemiz, hem de Türk dünyası açısından çok önemli bir çalışma” dedi. 

Haberin Devamı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) iki Türk hakanının savaştığı Çubuk Ovası’nda tarihi ve arkeolojik çalışma başlatıyor. Çalışma alanında inceleme yapan AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ve Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, AYBÜ ekibinden bölgenin yanı sıra 1402 Ankara Savaşı hakkında da bilgi aldı. Üniversitenin elindeki imkânlarla başarılı bir çalışmanın ortaya çıkartılacağına inandığını belirten Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, “Akademik personelin bu işe eğilmesi bizim için ayrı bir iftihar meselesi. Osmanlı dönemine yönelik benim bildiğim kadarıyla böyle bir çalışma ilk defa olacak. Bu bakımdan da hem bölgemiz açısından hem ülkemiz açısından hem de Türk dünyası açısından çok önemli bir çalışma” dedi.

Çubuk Ovası’nda Türk tarihi araştırması


TÜM İMKÂNLARIMIZLA DESTEKLEYECEĞİZ

Belediye Başkanı Baki Demirbaş ise çalışmaların önemine değinerek, “Tarihi kazılar doğru bilgiyi ortaya çıkarmak için çok önemli. Kendi tarihimizle ilgili bir kazı alanı olacak inşallah. Bizde belediye olarak tüm imkânlarımızla bu çalışmayı destekleyeceğiz” diye konuştu. Çubuk Ovası’nın Türk Dünyası’nın buluşma noktası olabileceğine işaret eden Rektör Aydınlı ise bölgede ilk defa böyle bir çalışma yapılacak olmasının önemli olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!