CSO’dan Tokyo’da muhteşem konser

Güncelleme Tarihi:

CSO’dan Tokyo’da muhteşem konser
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 00:00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Şef Rengim Gökmen yönetiminde Japon-ya’da düzenlenen Asya Orkestraları Haftasına katıldı. Konseri bin 800 kişi izledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO), 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Japonya’da düzenlenen Asya Orkestraları Haftası kapsamında, Tokyo Şehir Operası Konser Salonu’nda verdiği konser, büyük beğeni kazandı.Alınan bilgiye göre, şef Rengim Gökmen yönetimindeki konser, Japon sanatseverlerce ilgiyle izlendi.

Dakikalarca ayakta alkışladılar

Konsere piyanist Verda Erman rahatsızlığı nedeniyle katılamazken, ünlü Japon piyanist Kazune Shimizu CSO’ya eşlik etti. Konserde ayrıca solist olarak soprano Görkem Ezgi Yıldırım da sahne aldı. Tokyo Şehir Operası Konser Salonu’nda gerçekleştirilen ve bin 800 kişinin izlediği konser, dakikalarca ayakta alkışlandı. Japon sanatseverlerin yanı sıra festivale katılan yabancı sanatçılar da konseri büyük hayranlıkla izledi.

Seslendİrİlen eserler

Konserin ardından Japonya Büyükelçesi Sermet Atacanlı’nın verdiği resepsiyonda, şef Rengim Gökmen nezdinde CSO’ya Japonya’da yaşattığı güzel saatler için teşekkür edildi. CSO’ya en kısa zamanda yeni bir konser için davet yapıldı. Konserde, Ferit Tüzün’ün “Anadolu Suiti”, Frederic Chopin’in “2. Piyano Konçertosu” ve Dmitri Şostakoviç’in “5. Senfonisi” seslendirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!