Çok katlı donanımlı

Güncelleme Tarihi:

Çok katlı donanımlı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2023 16:03

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nda başlattığı dönüşüm çalışmalarının yüzde 95’i tamamlandı. 800 araç kapasiteli otoparkta kütüphane, kafeterya ve şarj istasyonu da olacak.

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, “Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nda teknolojik ve modern bir dönüşüme imza atıyoruz” diyerek duyurduğu Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı Yenileme ve Kütüphane Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Yenileme çalışmalarıyla birlikte otoparkın birinci katında 500 metrekarelik bir alan kütüphaneye dönüştürülecek. Çevresinde pek çok üniversitenin yer aldığı otopark, bölgedeki önemli bir ihtiyacı da karşılayacak. Otoparkın zemin katına ise bin metrekarelik bir kafeterya alanı yapılacak. Kütüphane ve kafeteryanın 2023 Nisan ayı sonuna kadar hizmete girmesi hedefleniyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin kütüphane ihtiyacını gidermek amacıyla 24 saat açık olacak kütüphane ve kafeteryadan öğrenciler ücretsiz olarak yararlanabilecek.

BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMASI

Haberin Devamı

27 bin 500 metrekare alana sahip otoparkın 4 katı araçlar için kullanılacak. Elektrik altyapısından kamera sistemlerine, otomasyon altyapısından havalandırma ve aydınlatma sistemlerine kadar birçok bakım onarım çalışmasının gerçekleştirildiği otoparkta, yangın söndürme ve acil durum yönlendirmeleri ile yatay-dikey işaretlemeler de yenilenerek daha güvenli hâle getirilecek. 800 araçlık otoparkın 40 araçlık yeri işaretlerle engelliler için ayrılırken, elektrikli araçlar için de şarj istasyonları kurulacak.

Çok katlı donanımlı

Çok katlı donanımlı

24 SAAT ÜCRETSİZ

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Şefi Latif Yeşil, “Otomasyon sistemlerinin tamamlanmasının ardından vatandaşların hizmetine açacağız. Kütüphane 24 saat açık kalacak. Öğrenciler kütüphane, internet, yiyecek ve içecekten de ücretsiz olarak yararlanabilecek.”

Çok katlı donanımlı

Çok katlı donanımlı

SAKARYA’DA ÇİÇEKLER BAHARDA YENİDEN AÇACAK

Ankara’nın simge çiçekçi dükkânlarında başlatılan yenileme çalışmaları sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) 200 metrekarelik alanda bulunan 1 lostra, 1 depo ve 14 dükkânı yenilediği ‘Sakarya Caddesi Çiçek Satış Alanları Yenileme Projesi’nin 2023 yılının bahar aylarında tamamlanması planlanıyor. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla çiçek satış alanlarının yenileme çalışması ile ilgili bilgi veren ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Burası Ankara’nın dünü, bugünü, yarını; en güzel anıların şahidi... Sakarya Caddemizdeki çiçek satış alanlarını yenileme çalışmalarımızı bahar aylarında tamamlamayı planlıyor, bölgeyi esnafımız ve Ankaralı hemşehrilerimiz için kullanışlı hale getirerek şehrimizi güzelleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!