Çoğu insan MS’i bilmiyor

Güncelleme Tarihi:

Çoğu insan MS’i bilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2019 14:25

Çoğu insanın MS hastalığını bilmediğini belirten Türkiye Multipl Skleroz (MS) Derneği Ankara Şubesi Başkanı Aşır Nadar, “Sadece hastalar ve hasta yakınları farkında. Bu yüzden MS hastası olsun ya da olmasın herkese ulaşmayı ve insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Multipl Skleroz (MS) Derneği Ankara Şubesi Başkanı Aşır Nadar, Türkiye’de tahmini 50 bin insanın MS hastası olduğunu belirterek, “Çoğu insan bu hastalığı bilmiyor. Sadece hastalar ve hasta yakınları farkında” dedi. MS hastaları ve hasta yakınlarının tıbbi, fiziksel, psikolojik ve sosyal sorunlarını çözmek amacıyla kurulan derneğin, Uluslararası Multipl Skleroz Dernekleri (MSİF) üyesi olduğunu da anlatan Aşır Nadar, şunları söyledi: “MS, genellikle 20-40 yaşları arasında sık gözlenen bir hastalık. Türkiye’de tahmini rakamlara göre 50 bin civarında MS hastası var. Bizim derneğimize üye hasta sayısı ise 800. Ancak etkinliklerimize aktif olarak katılan 150 civarında hastamız var. Dernek çatısı altında insanları MS hastalığı hakkında bilgilendirmek, bu alanda yapılan araştırma ve çalışmaları desteklemek amacıyla çalışıyoruz. 

HERKESE ULAŞMAYI AMAÇLIYORUZ

Çoğu insan bu hastalığı bilmiyor. Sadece hastalar ve hasta yakınları farkında. Bu yüzden MS hastası olsun ya da olmasın herkese ulaşmayı ve insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Ayda bir kere, uzman doktorların katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz. MS hastaları için psikoterapi, nefes terapisi, yoga ve konuşma terapisine yönelik koro çalışmaları ve hastaların el becerilerini geliştirmek içen de hobi faaliyetleri düzenliyor. Elimizden geldiğince hastalarımızın keyifli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Ayrıca dernek yönetimimiz ve gönüllü üyelerimizle birlikte, hastalarımızı evde ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit edip, kısıtlı imkânlarla da olsa onlara yardımcı olmaya çalıyoruz.”

Çoğu insan MS’i bilmiyor


ZİRVEDEN FARKINDALIK MESAJI

Haberin Devamı

Türkiye MS Derneği Ankara Şubesi gönüllüleri de hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak için etkinlikler düzenliyor. Gönüllü Sadık Eryıldırım, beraberindeki 11 sporcu ile birlikte Yıldızbaşı, Çağalınbaşı ve Küçük Demirkazık dağlarının zirvelerine çıkarak, 3 bin metreyi aşan yükseklikten MS hastalığına dikkat çekti. Zirve tırmanışına, Mavi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü de destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!