Çocuklardan doğa ve çevre mesajı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklardan doğa ve çevre mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2022 16:10

Doğaya ve çevreye karşı duyarlılığı arttırmak için özel bir etkinlik hazırlayan Keçiören Belediyesi, çocuklar ile önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi tarafından çevre temizliği ve orman yangınlarına dikkat çekmek için düzenlenen sosyal farkındalık etkinliğinde minik sokak süpürgecileri sahaya indi.Etkinlik kapsamında çevrenin, ağaçların ve doğanın korunmasına ilişkin toplumdaki duyarlılığı artırmak için temizlik kıyafeti giyen 5 minik öğrenci, ilçedeki Kalaba Kent Meydanı’nda buluştu. Ellerinde tuttukları dövizlerle mesaj veren minikler, tütünlü ürünlerin doğa için ne kadar zararlı olduğunu yansıttı.

Çocuklardan doğa ve çevre mesajı

BÜYÜKLERE ÖRNEK OLDULAR

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Çocuklarımız vatandaşlarımıza, ‘Arabada sigara içiyorsan izmaritini atma, sokakta içiyorsan atma, parkta içiyorsan atma, yürürken atma ve çevreni kirletme’ diyor. Bunun ötesinde birçok orman yangınının nedeni sigara izmariti. Asırlık ağaçlar yanıyor, binlerce dönümlük alan kül oluyor. Bu ağaçların tekrar yeşermesi için en az 20 yıl gerekiyor. Bir izmarit 40-50 yılı, milyarlarca ağacı, binlerce dönümü götürüyor. Çocuklarımızın duyarlılığını büyükler de göstermeli” dedi.

BAKMADAN GEÇME!