Çocuklara ücretsiz göz taraması

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara ücretsiz göz taraması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2019 09:06

Erken yaş körlüklerinde farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçen Etimesgut Belediyesi, ilçede ücretsiz göz taraması yapacak.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi, erken yaş körlüklerine dikkat çekmek amacıyla ücretsiz göz taraması projesini başlattı. Proje kapsamında yarın Şehit Ertan Akgül Anadolu Lisesi’nde ‘Etimesgut Dünya Göz Tarama Rekor Denemesi’ yapılacak. Rekor denemesi Prof. Dr. Orhan Kural’ın işaretiyle başlayacak denemede 1 saat içinde en fazla göz tarama rekorunun kırılması hedefleniyor. Yıl boyunca belirlenecek program dahilinde ilçedeki bütün okullarda taramalar devam edecek. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, proje hakkında şu bilgileri verdi:

Çocuklara ücretsiz göz taraması


HEDEF 1 YILDA 200 BİN ÇOCUK

“Bu kapsamda, Japonya’dan modern göz tarama cihazı getirdik. İlçemizde yaşayan 0-21 yaş arası çocuklarımızın, gençlerimizin göz taramalarını yaparak, Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde rehabilitasyonlarını gerçekleştirmek üzere yeni bir proje başlattık. 1 yılda 200 bin çocuğumuzun, gencimizin göz taramalarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi göz taramalarına davet ediyorum.”

Haberin Devamı

VISION 2020’YE HAZIRLIK

ÇOCUKLUK çağı körlüklerinin hayat boyu iş edinmede eğitimde çocuğun gelişimini önemli ölçüde etkilediğine işaret eden Doktor Ayşe Turan, “Dünya Sağlık Örgütü, VISION 2020 adı altında; 1999’da bütün dünyaya 2020 yılında Birleşmiş Miletler (BM) açılışında körlükle mücadele için programı yürütmek adına bir randevu verdi, ülkelere görev ve sorumluluklar yükledi. İşte Etimesgut Belediyesi’nin başlattığı bu proje, Dünya Sağlık Örgütü’nün çağrısına, randevu davetine cevap niteliğindedir. Bu proje inşallah Dünya Kongresi’nde de sunulacak ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edecektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!