Çocuklar için “sağlıklı oyuncak bebek” dönemi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için “sağlıklı oyuncak bebek” dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2023 15:03

Ankaralı ev hanımları, son dönemde haberlere de yansıyan ithal sağlıksız oyuncaklar yerine, çocuklara ‘sağlıklı oyuncak bebek’ üretimine başladı.

Haberin Devamı

Bebekler sadece yurt içinde değil, yurt dışında da büyük ilgi görüyor. Ankaralı ev hanımlarından Neslihan Konya, konuyla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi:

YURT DIŞINDA İLGİLİ BÜYÜK

“Ben iki erkek çocuk annesiyim. Çocuklarıma oyuncak alırken çok özenli davrandım. Hâlâ da bu özeni gösteriyorum. Bu konuya kafayı yorarken, çocuklarım büyüdü. Ancak hâlâ küçük çocuğu olan ve onlara bizim çocukluğumuzdaki gibi (bez bebek, kartondan arabalar gibi) sağlıklı oyuncaklar vermek isteyen ebeveynler için çalışma yapmaya başladım. Biraz araştırdıktan sonra, sertifikalı organik kumaşlarla bez waldorf doll tarzıyla bilinen bebekler ürettim. Bu bebekler yurt içinden çok, yurt dışından büyük ilgi görüyor. Nedenini araştırınca, yurt dışında yaşayan yabancıların, konuya bizden daha yakın olduklarını gördüm. Özellikle doğal içerikli oyuncakları (yün, keçi kılı, organik boya kullanılan) daha çok satın alıyorlar. Sosyal medyanın katkısıyla artık uzak bize çok yakın. Bu nedenle el emeği ürünler yurt dışında hak ettiği değeri görüyor. Bebeklerimizi yaparken ırk ayrımı da yapmıyoruz.

Haberin Devamı

Çocuklar için “sağlıklı oyuncak bebek” dönemi

ZARARLI İÇERİKLİ OYUNCAKLARLA OYNAMASIN

İsteğim o ki ülkemizde de çocuklar bu ürünlerle tanışsın ve zararlı içerikli oyuncaklarla oynamasın. Elde yıkanabilen bu bebekler sadece kızlara hitap etmiyor. Erkek bebekler de üretiyoruz. O nedenle isteğe göre, çocuğun kişiliğini yansıtan bebekler yapıyoruz. Bu bebeklerin en önemli özelliği çocuğun hayal gücünü canlandırması, doğal malzemelerle yapılması, yüzünün ifadesiz olması (çocukların bazı bebek ifadelerinden çok korktuklarını biliyoruz) ve çocuğun kendi hayal gücünü kullanmasına olanak vermesi. Yaratıcı oyunu teşvik ediyor çünkü çocuk, bebeğinin mutlu veya üzgün olduğunu hayal edebiliyor. Ev hanımları, el yatkınlıkları varsa kendileri de çocuklarını sağlıklı oyuncaklarla tanıştırabilirler.”

BAKMADAN GEÇME!