Çocuk her yerde şiddet mağduru

Güncelleme Tarihi:

Çocuk her yerde şiddet mağduru
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2008 00:00

Prof. Dr. Gözütok, yaptıkları araştırmaların, çocukların ailede de, okulda da bedensel şiddete maruz kaldıklarını gösterdiğini bildirdi.

ANKARA Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Gözütok, araştırmaların çocukların aile içinde de, okulda da bedensel şiddete maruz kaldıklarını gösterdiğini belirtti. "Evde, Sokakta, Okulda Şiddet, Şiddetle Mücadele Yolları konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Gözütok, şiddetin, bir kişinin bilerek veya bilmeyerek başka bir kişiye, tedirgin etme, gibi yollarla acı vermesi olduğunu ifade etti.

ANNE BABA ŞİDDETİ DE VAR

Fakülte olarak yaptıkları "Aile İçinde Çocuğa Yönelik Bedensel Şiddet" konulu araştırmanın, çocukların en çok anne babasının şiddetine maruz kaldığını ortaya koyduğunu ifade eden Gözütok, araştırmaya katılan 2 bin 542 öğrenciden yüzde 20’sinin şiddete uğradığını beyan ettiğini anlattı. Gözütok, bu çocuklardan 226’sının annesinden, 215’inin babasından, 87’sinin ablasından, 58’inin ağabeyinden, 20’sinin kardeşinden şiddet gördüğünü söylediğini, eniştesinden bile şiddet gören çocuk bulunduğunu vurguladı. Gözütok, Çocuklara yönelik şiddette sırasıyla tokat atma, saç çekme, terlik fırlatma ya da terlikle vurma, kulak çekme, yumruklama, şiddetli dövme, sopayla, oklavayla vurma, tekme, çimdik atma, hortum, çekecek, kumanda ve benzeri ev araçlarıyla vurma gibi yollara başvurulduğuna değindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!