Çocuk evliliklerine artık dur diyelim

Güncelleme Tarihi:

Çocuk evliliklerine artık dur diyelim
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2013 00:00

Çocuk gelinler projesiyle Ankara’dan dünyaya yayılan bir mesaj veren Uçan Süpürge, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çocuk gelinler ile ilgili başlattıkları projeyi gündeme getirecek etkinliklerde yer alacak.

Haberin Devamı

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, 17 yıldır Kavaklıdere’den bütün illere yaydığı çalışmalarıyla kadınların güçlenmesi için çalışıyor. Uçan Süpürge’yi yeni hedeflere taşıyacak olan yeni yönetim kurulu sene başında belirlendi. Derneğin kurucusu Halime Güner, ekibinin ısrarı sonucunda yeniden Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
Yeni yönetim ile yoğun olarak yapılanma üzerinde çalıştıklarını ve kurumsallaşmalarının hızlandığını söyleyen Halime Güner, “Biraz mola demiştim, sadece danışma kurulu üyesi olmayı planlamıştım ama molaya mola vermek zorunda kaldım. 10 ay yoktum. Şimdi yeni yönetim ile yoğun olarak yapılanma üzerinde çalışıyoruz. Gelecek günlerde bunları paylaşacağız” dedi.

ÇOCUK EVLİLİKLERİNİ DURDURALIM

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çocuk gelinler ile ilgili başlattıkları projeyi gündeme getirecek etkinliklerde yer alacaklarını belirten Güner, “Ankara’dan dünyaya çocuk evliliklerini durduralım mesajını vereceğiz. Bu hak ihlaliyle mücadelenin gündeme gelmesinde Uçan Süpürge ekibinin rolü çok büyük. Ekibimiz bu ay Nijerya ve Nijer’e gidiyor. Mart ayı sonunda, Çocuk Gelinlere Hayır ulusal platform toplantısı yapılacak. 8 Mart’ta birçok ilde bu konuyu gündeme getirecek etkinliklerde olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

FESTİVAL BAŞKENT’İ TERK ETMİYOR

Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği’nin jüri gönderip FIBRESCI ödülünü verdiği dünyadaki tek kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin bu yılki yenilikleri hakkında da bilgi veren Güner, şunları söyledi:
“Bu yıl 16.’sını düzenleyeceğimiz festivalin en yoğun günleri içindeyiz.
Uçan Süpürge’nin Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 9 Mayıs’ta başlıyor. Festivalimizin bu yılki temasını ise, ‘Rağmen, Dayan, Diren, Devin’ olarak belirledik. Ankara’da doğan bu festival, sanattaki merkezileşmeye ve kültür göçüne rağmen Başkent’i terk etmiyor. Bu yıl ilk kez jüri başkanı davetlimiz olacak. Yine bu yılda Altındağ ve Yenimahalle belediyeleri ile birlikte olmayı planladık. Festivalin başından bu yana yaptığımız gibi yine Kültür Bakanlığı ile birlikte olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!