Çocuk değil annesi çalışacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuk değil annesi çalışacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2011 00:00

Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nde gerçekleştirilecek kurslarda, hasta ve yaşlı bakım kursu ile ofis temizliği ve ütü kursu verilecek. Kurslara katılan annelerin kurs süresince sağlık sigortaları yapılacak, günlük 15 TL ödenecek ve kurs merkezine ulaşımları, merkezin servis araçları ile gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi üyelerinin annelerine yönelik eğitim ve meslek edindirme kurslarının protokolü Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Sahnesi’nde imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) ve Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, arasında gerçekleşen protokol imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi, SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek’te katıldı.

Protokolün imzalanmasında büyük emeği geçen Sosyal Hizmetler Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, imza töreninden önce yaptığı konuşmada, “Bu önemli protokolün bugün imzalanması nedeniyle sizler adına büyük sevinç duyuyorum” dedi. Tüm annelere kurslara katılmaları yönünde çağrıda bulunan Nevin Gökçek, “Bu kurslara katılarak, kendi ayaklarınız üzerinde durabilme konusunda büyük mesafe alacaksınız. Ve böylece aile içinde hem maddi hem de manevi güç kazanacak, ailenin düzeni ve çocukların yetiştirilmesinde büyük katkı da bulunacaksınız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!